Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λύσσαξαν οι Αλβανοί με το άρμα μάχης της ΕΦ που είχε γραμμένο το όνομα του Κατσίφα

Προκαλεί και πάλι η αλβανική πλευρά με την δολοφονία του Κ.Κατσίφα ακριβώς πριν τρία χρόνια Ενοχλήθηκαν τα αλβανικά ΜΜΕ, με την επιγραφή κυ...





Προκαλεί και πάλι η αλβανική πλευρά με την δολοφονία του Κ.Κατσίφα ακριβώς πριν τρία χρόνια

Ενοχλήθηκαν τα αλβανικά ΜΜΕ, με την επιγραφή κυπριακού άρματος μάχης ΑΜΧ-30Β2 της ΕΦ που είχε γραμμένο το όνομα του Κατσίφα, κατά την διάρκεια στρατιωτικής ασκήσεως.

“Η Κύπρος πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία «IRIS - 2021». Στην άσκηση συμμετείχε και ένα άρμα μάχης με το όνομα “Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Θυμίζουμε ότι πριν από τρία χρόνια ακριβώς, ο Π. Κατσίφας πυροβόλησε με καλάσνικοφ και τρομοκρατούσε μέρος των κατοίκων στο χωριό Βουλιαράτες στο Αργυρόκαστρο.

Στη συνέχεια πυροβόλησε εναντίον των δυνάμεων της ΡΕΝΕΑ, που τον περικύκλωσαν σε ύψωμα κοντά στο χωριό. Το περιστατικό έγινε ανήμερα της εθνικής εορτής της Ελλάδας.

Ο θανάσιμος αυτοτραυματισμός του Κατσίφα, πυροδότησε εντάσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, της Αλβανίας και της Ελλάδας, καθώς οι Έλληνες κατηγόρησαν την αλβανική πλευρά ότι όλα έγιναν επίτηδες”, αναφέρει το αλβανικό άρθρο.

Η ιστορία με την εν ψυχρώ δολοφονία ανήμερα της εθνικής επετείου του “ΟΧΙ”, του Βορειοηπειρώτη Κων/νου Κατσίφα, συνεχίζεται από τον αλβανικό τύπο, ο οποίος αναπαραγάγει το “παραμύθι” της Εισαγγελίας του Αργυροκάστρου και του καθεστώτος Ράμα, ανήμερα ξανά της εθνικής επετείου σήμερα.

Πάντως το τελικό πόρισμα αναμένεται έως τα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε και θα ξεκαθαρίσει αν κύκλοι της αλβανικής δικαιοσύνης επιμένουν στο φανταστικό αφήγημα της «αυτοχειρίας» του Κατσίφα.

Οι Αλβανοί ενοχλούνται πραγματικά σε κάθε εκδήλωση για τον αδικοχαμένο συμπατριώτη μας, αφού γνωρίζουν και οι ίδιοι, ότι αυτός εκτελέστηκε από τις εδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, οι οποίες εκπαιδεύτηκαν παλαιότερα σε ένα ποσοστό, και με την συνδρομή της χώρας μας, στα πλαίσια συνεργασίας των δύο πλευρών.

Τους Αλβανούς εθνικιστές, τους ενοχλούν επίσης οι ελληνικές σημαίες, όχι μόνο στο χωριό Βουλιαράτες, όπου υπάρχει το κοιμητήριο με τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες του 1940, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή της Β.Ηπείρου.

Θέλουν με κάθε τρόπο να εκμηδενίζουν την ελληνική μειονότητα, ενώ επιζητούν να διώξουν, αν είναι δυνατόν, όλους τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, αφού τους υφαρπάξουν πρώτα την περιουσία, όπως συμβαίνει στην Χειμάρα για παράδειγμα σήμερα.

Οι ίδιοι αλβανικοί κύκλοι θέλουν επίσης να ξεχάσουν την περίοδο του ελληνοιταλικού πολέμου, κατά τον οποίο ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις εισχώρησαν βαθιά στο έδαφος τους, απελευθερώνοντας προσωρινά την Β.Ήπειρο.

Υπενθυμίζουμε για την ιστορία, ότι κατά την περίοδο του 1940, ο ιταλικός στρατός είχε δημιουργήσει και Έξι τάγματα Αλβανών, τα οποία πολέμησαν τον ελληνικό στρατό, κάτι που δεν αναφέρεται πλέον.

Το περιστατικό με την δολοφονία του Κ.Κατσίφα και το σήριαλ με την νομική διαδικασία που κρατά μέχρι σήμερα, θα πρέπει να αποτελέσει καμπανάκι για την ελληνική πλευρά, η οποία πρέπει και οφείλει να κάνει πολλά περισσότερα για τους Έλληνες της Β.Ηπείρου, οι οποίοι αποτελούν αναγνωρισμένη διεθνώς εθνική μειονότητα, για να μην ξεχνιόμαστε. pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.