Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γαλλικό υπουργείο Άμυνας: Η ΑΟΖ δεν αποτελεί μέρος της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας

Σύμφωνα με διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας, αναφορικά με την αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα, η ρήτρα αμοιβαίας ...




Σύμφωνα με διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας, αναφορικά με την αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα, η ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής δεν περιλαμβάνει τις ΑΟΖ των δύο χωρών.

Το ελληνικό τμήμα του Euroactiv φιλοξενεί δήλωση του γαλλικού υπουργείου Άμυνας αναφορικά με το θέμα, στην οποία τονίζεται αυτή η πρόβλεψη στο άρθρο 2 της αμυντικής συμφωνίας

«Η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της γαλλικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει μια στρατηγική συνεργασία αναφορικά με την άμυνα και την ασφάλεια που υπεγράφη στις 28 Σεπτεμβρίου 2021 στο Παρίσι.

Το άρθρο 2 που προβλέπει παροχή αμοιβαίας βοήθειας συντάχθηκε ως εξής: “Τα συμβαλλόμενα μέρη προσφέρουν αμοιβαία βοήθεια και συνδρομή, με όλα τα κατάλληλα μέσα στη διάθεσή τους, αν υπάρχει η ανάγκη επιστράτευσης στρατιωτικής δύναμης, εφόσον εκτιμούν από κοινού πως μια ένοπλη επίθεση λαμβάνει χώρα σε έδαφος ενός εκ των δύο, σύμφωνα με το άρθρο 51 της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών”. Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) δεν θεωρείται ως μέρος της επικράτειας ενός κράτους, ιδίως με βάση τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (γνωστή ως Σύμβαση του Μοντέγκο Μπέι), της οποίας Γαλλία και Ελλάδα αποτελούν μέρη»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.