Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέος Μητροπολίτης Καστοριάς ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργάτος

ekklisiaonline.gr_ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, που αφορά τον Νέο Μητροπολιτη από ...







ekklisiaonline.gr_ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, που αφορά τον Νέο Μητροπολιτη από τους υποψηφίους για την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

1) Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργάτος: (54) ψήφους

2) Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος: (44) ψήφους

3) Αρχιμ. Νικόλαος Γιαννουσάς: (21) ψήφους

Ο μέχρι πριν από λίγο καιρό Νικόλαος Γεωργάτος γεννήθηκε στην Έδεσσα, μεγάλωσε και αναπτύχθηκε μέσα σε περιβάλλον εκκλησιαστικό, συνοδευόμενο πάντοτε από την παρουσία του Μακαριστού Μητροπολίτου Εδέσσης Καλλινίκου.

Αποφοίτησε το 1986 από την παιδαγωγική ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης. Υπηρέτησε επτά χρόνια ως δάσκαλος σε σχολεία της Αθήνας και της περιφέρειας. Από μαθητής του Δημοτικού συνδέθηκε πνευματικά με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιερόθεο, Ιεροκήρυκα τότε στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης. Και όταν ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος εξελέγη Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου ήλθε κοντά του. Από τότε εργάζεται στην Ιερά Μητρόπολη και συντελεί στην έκδοση της “Εκκλησιαστικής Παρέμβασης”.

Την κουρά έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος μέσα σε μια ατμόσφαιρα πολύ συγκινητική, τόσο για μας όσο και για τον ίδιο. Η ακολουθία ήταν λιτή, αλλά και μεγαλειώδης. Πρόσωπα αγαπητά του π. Καλλινίκου από την Ναύπακτο, την Έδεσσα, την Αθήνα, την Βοιωτία και από άλλα μέρη της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, για να συμπροσευχηθούν και να ευχηθούν στον νεοκαρέντα μοναχό το “σωθείης” ή το “νά ευαρεστήσης θεώ και ανθρώποις”.

ekklisiaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.