Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ενδιαφέρον για δύο μεταχειρισμένες φρεγάτες Μ του ολλανδικού Βασιλικού Ναυτικού εκδηλώνει το Πολεμικό μας Ναυτικό!

LoI ή αλλιώς Letter of Intent για την έναρξη συζητήσεων για την απόκτηση δύο μεταχειρισμένων φρεγατών Μ και εν συνεχεία έξι ναρκοθηρευτικών ...







LoI ή αλλιώς Letter of Intent για την έναρξη συζητήσεων για την απόκτηση δύο μεταχειρισμένων φρεγατών Μ και εν συνεχεία έξι ναρκοθηρευτικών τύπου Alkmaar από το ολλανδικό Βασιλικό Ναυτικό, έστειλε ή θα στείλει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Πολεμικό Ναυτικό.

Το ΠΝ θέλει άμεσα να αντικατασταθούν δύο από τις φρεγάτες S που διαθέτει με δύο πλοία που σε ότι αφορά τα οπλικά συστήματα δεν διαφέρουν τίποτε.

Κι αυτές Sea Sparrow χρησιμοποιούν για αντιαεροπορική άμυνα.

Σε αυτό που διαφέρουν είναι ότι διαθέτουν πιο προηγμένα ηλεκτρονικά, για την ακρίβεια είναι μίας δεκαετίας πιο μπροστά, από αυτά των S.

Τα ηλεκτρονικά τους κατασκευάστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 80΄με αρχές της δεκαετίας του 90'.

Στην ολλανδική διαμόρφωση διαθέτουν 16 × RIM-7 Sea Sparrow για την αντιαεροπορική προστασία τους, 8 × Boeing Harpoon αντιπλοϊκούς πυραύλους, 2–6 × FN MAG 7.62 mm πολυβόλα, 2–4 × Browning M2 12.7 mm πολυβόλα, 2 × Twin-Mark 46 τορπιλοσωλήνες, 1 × OTO Melara 76 mm πυροβόλο, 1 × Goalkeeper CIWS

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις στο σκέλος που αφορούν τα ναρκοθηρευτικά τύπου “Alkmaar” μπορούν να καταλήξουν πολύ νωρίτερα.

Τα εν λόγω σκάφη βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και είναι πολύ πιθανή η ενδεχόμενη απόκτηση καθώς θα είναι έτοιμα να αποδώσουν άμεσα στο επιχειρησιακό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.