Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε συναγερμό στο Πεντάγωνο για θερμό επεισόδιο! Τουρκικά ΜΜΕ: Τα οπλικά μας συστήματα μπορούν να χτυπήσουν την Αθήνα

Πληροφοριακό πόλεμο ασκεί η Άγκυρα που ετοιμάζει ύποπτα σχέδια σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο Ασταμάτητες επιχειρήσεις “μαύρης προπαγάνδας” ασκεί ο ...
Πληροφοριακό πόλεμο ασκεί η Άγκυρα που ετοιμάζει ύποπτα σχέδια σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο

Ασταμάτητες επιχειρήσεις “μαύρης προπαγάνδας” ασκεί ο τουρκικός τύπος κατά της χώρας μας, αποτελώντας μια σαφή ένδειξη πιθανού λέμε “κυοφορούμενου” επεισοδίου, την μορφή του οποίους σαφώς και δεν γνωρίζει κανένας ακόμη.

Το τμήμα προπαγάνδας του τουρκικού γενικού επιτελείου με άρθρο του σε μεγάλη τουρκική εφημερίδα, προσπαθεί να πείσει τους Τούρκους πολίτες που πεινάνε, είναι άνεργοι και βλέπουν τα παιδιά τους να σκοτώνονται στην Συρία, ότι δήθεν “τα τουρκικά όπλα τρομάζουν την Ελλάδα”.

"Τα τουρκικά οπλικά συστήματα έχουν την δυνατότητα να χτυπήσουν την Αθήνα. Μιλάμε για μη επανδρωμένα εναέρια και ναυτικά οχήματα, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, πολεμικά πλοία με ανώτερα χαρακτηριστικά, υποβρύχια που μένουν κάτω από το νερό για 21 ημέρες χωρίς διακοπή, όλα αυτά ενσταλάζουν εμπιστοσύνη στους φίλους και φόβο στον εχθρό ( Ελλάδα)".Με τα βήματα που έγιναν με την κατασκευή εγχώριων αμυντικών προϊόντων, η Τουρκία απέκτησε μια σοβαρή γεωπολιτική υπεροχή στην Α.Μεσόγειο.

Η τουρκική στρατιωτική δύναμη με τουρκικής κατασκευής οπλικά συστήματα και οχήματα άλλαξαν τις ισορροπίες στο Αιγαίο”, αναφέρει περιληπτικά το τουρκικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με ελληνικές δημοσιογραφικές πηγές την ίδια στιγμή, “στο Ελληνικό επιτελείο η εικόνα που υπάρχει είναι ότι κινούμαστε προς ένα πιθανό «θερμό» επόμενο διάστημα με την Τουρκία που έχει έναν πρόεδρο που φαίνεται να έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και καθόλου επαφή με την πραγματικότητα".

Χωρίς να επιθυμούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες στην τουρκική προπαγάνδα, όντως υπάρχει πρόβλημα με την γειτονική χώρα, αφού το καθεστώς Ερντογάν, κινείται σε πολύ “επικίνδυνους ατραπούς”, σε σχέση με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τα προβλήματα που έχουν γιγαντωθεί στην χώρα αυτή, μαζί με μια τεράστια δυσαρέσκεια αναζητούν διέξοδο στην “Γαλάζια Πατρίδα”, στοχοποιώντας ουσιαστικά Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Εντωμεταξύ ως γνωστόν, Γάλλοι, Αμερικανοί και Ρώσοι, μας προειδοποιούν για πιθανή στρατιωτικού τύπου κρίση στην ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ το επόμενο απροσδιόριστο διάστημα, κρούοντας τον κώδωνα ειδικά στην Αθήνα.

Ο Ρώσος ειδικός Konstantin Kotlin περιέγραψε το σενάριο μιας πιθανής ελληνοτουρκικής σύρραξης με το παράδειγμα των νησιών Φώκλαντ, το αμερικανικό think tank 19FortyFive, αναρωτιέται και αυτό, αν “είναι δυνατός ένας πόλεμος μεταξύ των δύο μελών του ΝΑΤΟ, Ελλάδας και Τουρκίας, αναλύοντας με ποιες στρατιωτικές δυνατότητες θα κλιμακώνονταν ταχύτατα η αντιπαράθεση", ενώ Ο Pierre Bénizeau αξιωματικός του γαλλικού στρατού, ο οποίος έζησε για επτά χρόνια στην Ελλάδα και τρία χρόνια στην Τουρκία, προειδοποιεί για σενάρια πολεμικής ρήξης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο με αφορμή τουρκική επίθεση σε αραιοκατοικημένη ή ακατοίκοιτη μικρονήσο.

Η σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μπορεί να προκύψει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους:

Α. Οι δύο χώρες μπορούν να ξεκινήσουν πόλεμο για την διαμάχη σχετικά με την κυριότητα εκατοντάδων νησιών τα οποία βρίσκονται στο Αιγαίο Πέλαγος.

Β. Σύγκρουση μπορεί να προκύψει μετά από μια κλιμάκωση που θα οφείλονταν για παράδειγμα σε κάποιο ατύχημα μαχητικού αεροσκάφους ή καταστροφής πολεμικού πλοίου σε Αιγαίο ή Α.Μεσόγειο.

Γ. Στην περίπτωση της Τουρκίας, ο πόλεμος μπορεί να εξαπολυθεί στην προσπάθεια της Άγκυρας να λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα, που μπορούσαν να προκληθούν από μία ακόμη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Τι μπορεί να δούμε όμως το επόμενο διάστημα από όλα αυτά;

Η τωρινή δράση από την Τουρκία πάντως, χρησιμοποιεί τις NAVTEX για συγκεκριμένη περιοχή, π.χ. νότια της Κρήτης, όπως με την περίπτωση του Naytical Geo, στην συνέχεια έχουμε την αποστολή πολεμικού πλοίου ή πλοίων στην περιοχή με σκοπό την παρενόχληση, αναμένοντας απλά το πότε θα αντιδράσει η ελληνική πλευράή το πόσο εύρος κινήσεων υπάρχει.

Η αποστολή τουρκικού ερευνητικού ή πλωτού γεωτρύπανου στην ελληνική ΑΟΖ, και η διενέργεια ακόμα και εικονικής “εξόρυξης”, είναι μέσα στα σχέδια της Άγκυρας, παρουσία οπωσδήποτε τουρκικού πολεμικού στολίσκου.

Εκτιμάται ότι η Άγκυρα το επόμενο διάστημα θα θελήσει να “νομιμοποιήσει” στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, ότι η φανταστική “Γαλάζια Πατρίδα” είναι υπαρκτή, δίνοντας πόντους στο καταρρακωμένο πολιτικό ηθικό του Ερντογάν.

Όλοι γνωρίζουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν πρόκειται να πάει με άδεια χέρια στις εκλογές του 2023, ή όποτε γίνουν αυτές, διότι γνωρίζει ότι θα χάσει και μετά από κάποιο διάστημα θα οδηγηθεί στην φυλακή λόγω κατάχρησης εξουσίας και πολλών δις. Δολαρίων.

Πρόκειται λοιπόν για αγώνα επιβίωσης από την πλευρά του Τούρκου προέδρου, ο οποίος θέλει να μάλιστα να ξεπεράσει και τον Κεμάλ.

Τι θα κάνει η Ελλάδα σε όλα αυτά τα σενάρια;

Η χώρα μας θα συνεχίσει το σοβαρό εξοπλιστικό της πρόγραμμα, καθώς και την επίτευξη και νέων συμμαχιών, που πάντα κάτι θα έχουν να δώσουν, προετοιμαζόμενη ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει το τουρκικό ισλαμικό στρατό του Ερντογάν.

Έναν στρατό στον οποίο βασιλεύει η αναξιοκρατία, αλλά και ο “βούρδουλας” του Τούρκου προέδρου, έναν στρατό χωρίς ηθικό, αφού οι απώλειες σε Συρία και ΝΑ Τουρκία προκαλούν τρόμο στους ίδιους τους Τούρκους στρατιώτες.

Κυρίως όμως έναν στρατό απελπισμένων, αφού 50.000 ίσως και παραπάνω συνάδελφοι τους, έχουν χάσει την δουλειά τους, λόγω Γκιουλέν, και αυτό λέει πολλά για το πως κινούνται οι Τούρκοι στρατιωτικοί και στρατιώτες αυτήν την περίοδο.

Η απελπισία και ο τρόμος των “ισλαμιστών κομισάριων” του ΑΚΡ που παραμονεύουν παντού, είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο, για έναν στρατό όπως ο τουρκικός, ο οποίος όμως, στην πρώτη σοβαρή ήττα, θα διαλυθεί αυτούσιος, ότι και να διατυμπανίζει ο Ακάρ, ο οποίος δεν γνωρίζει και ο ίδιος, τι θα γίνει την επόμενη ημέρα στην Τουρκία.

Ότι και να κάνουν όμως οι νεο-Οθωμανοί, από εδώ και στο εξής είναι σίγουρο ότι θα βρουν αδιαπέραστο “τείχος” των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε Αιγαίο, Έβρο και νησιά, και αυτό είναι που τους στοιχειώνει πιο πολύ από όλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.