Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οθωμανική προέλαση με ρωσικές πλάτες στα Βαλκάνια! Πισώπλατη μαχαιριά κι από τον «ομόδοξο» μας Σέρβο πρόεδρο

Με “όχημα” τα Τουρκικά προξενεία επιδιώκει αυτονόμηση των Μουσουλμάνων Μεγάλα και επικίνδυνα σχέδια υλοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος, ειδικά στα...







Με “όχημα” τα Τουρκικά προξενεία επιδιώκει αυτονόμηση των Μουσουλμάνων

Μεγάλα και επικίνδυνα σχέδια υλοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος, ειδικά στα Βαλκάνια εδώ και μεγάλο διάστημα με επίκεντρο τώρα την Σερβία.

Η Τουρκία σχεδιάζει να ανοίξει νέο προξενείο στην πόλη Νις, η οποία βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Σερβίας. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματικής αποστολής στο Βελιγράδι Χαμί Ακσόι στις 25 Σεπτεμβρίου.

Σημείωσε ότι το νέο τουρκικό προξενείο στη Σερβία θα εξυπηρετεί τους Τούρκους πολίτες και «θα υποστηρίξει τα εμπορικά, οικονομικά και πολιτιστικά συμφέροντα της χώρας στην περιοχή».


Ο Aksoy τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η Άγκυρα συνεργάζεται ενεργά με το Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας και προσπαθεί να ανοίξει το προξενείο στη νότια Σερβία το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε «η ζωή των Τούρκων πολιτών στη Σερβία να γίνει πιο εύκολη".

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα ο Τούρκος διπλωμάτης είπε ότι το καθήκον της διπλωματικής αποστολής στην Τουρκία στη Σερβία είναι να εργαστεί "για την αποκατάσταση των κτισμάτων της οθωμανικής κληρονομιάς στην περιοχή".

Πρόκειται για ένα πολύ ύπουλο σχέδιο το οποίο εφαρμόζει η Άγκυρα, με “όχημα” τις μουσουλμανικές μειονότητες και στόχο την επιρροή και την πολιτική παρέμβαση των Τούρκων σε βαλκανικές χώρες, όπως η Βουλγαρία, τα Σκόπια, το Κοσσυφοπέδιο αλλά και η Ελλάδα (Δυτική Θράκη), το οποίο είναι στα σκαριά όπως δείχνουν κάποιες ενδείξεις.

Το σχέδιο αφορά τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες της Άγκυρας να αποκτήσει επιρροή στις μουσουλμανικές μειονότητες σε Ελλάδα, Νότια Βουλγαρία, Βοσνία, Σερβία, Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο με το ύπουλο σύνθημα της δήθεν “επικαιροποίησης” της συνθήκης της Λωζάνης από τον Ερντογάν, κάτι που επιδιώκει η Τουρκία στα νησιά μας εδώ και μερικούς μήνες απαιτώντας αποστρατικοποίηση ενώ εξοπλίζει την 4η στρατιά του Αιγαίου.

Η Τουρκία ορμώμενη από άκρατο εθνικισμό και φιλοδοξίες βλέπει τις χώρες της Βαλκανικής υπό το πρίσμα των πρώην εδαφών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι οποίες δικαιωματικά της ανήκουν και για αυτό θέλει να τις καταστήσει δορυφόρους της, αφού σε σύγχρονες συνθήκες είναι αδύνατο να μιλήσουμε για μια κανονική «αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», όσο εντυπωσιακό κι αν ακούγεται.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν για παράδειγμα έχει δηλώσει ότι θεωρεί τους Σέρβους, τους Κροάτες, τους Βόσνιους και τους Αλβανούς ως στενούς «φίλους με τους οποίους έχουν ζήσει για αιώνες και με τους οποίους θα συνεργαστούν στο μέλλον».

Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι στις 18 Σεπτεμβρίου, ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάντρ Βούτσιτς χαρακτήρισε την Τουρκία «τεράστια δύναμη στην περιοχή» και πρόσθεσε ότι οι φιλικές σχέσεις μαζί της «παρέχουν πρόσθετη εμπιστοσύνη στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στα δυτικά» Βαλκάνια".

Πρόκειται για απαράδεκτες δηλώσεις ενός ηγέτη μιας φίλης χώρας με την Ελλάδα, ενώ η λειτουργία τουρκικού προξενείου στο Νις θα είναι “πισώπλατη μαχαιριά” για τον σερβικό λαό, ειδικά στην Νότια Σερβία που διαθέτει μεγάλη κοινότητα Αλβανών.

Βέβαια στο Νις που θέλουν οι Τούρκοι να ανοίξουν προξενείο, υπάρχει και το ρωσικό κέντρο φυσικών καταστροφών γεμάτο από Ρώσους ειδικούς-πράκτορες.

Η στρατιωτική βάση στο Νις βρίσκεται μόλις 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου. 500 Ρώσοι ειδικοί σύμβουλοι αποτελούν τη μόνιμη δύναμη.

Το μυστικό Κέντρο της Ρωσίας στο Nις, αναβαθμίζεται σε προσωπικό και μέσα, επιδιώκοντας να αυξήσει την επιρροή της Ρωσίας στα Βαλκάνια, η οποία όμως έρχεται σε αντιδιαστολή με την τουρκική σε μια μυστήρια “ισορροπία”.

Η Τουρκία μαζί με την Ρωσία όπως όλα δείχνουν κινούνται στα Βαλκάνια έχοντας τα δικά τους σχέδια η καθεμία, ενώ πολύ πιθανό να έχουμε και “σύγκρουση” σε ορισμένα σημεία.

Στόχος της Άγκυρας πάντως είναι το τωρινό και μελλοντικό πολιτικό "καπέλωμα" ( Σερβίας-Βοσνίας-Αλβανίας-Σκοπίων και Βουλγαρίας) με διάφορες τουρκικές "αγαθοεργίες", ενώ οι Τούρκοι πράκτορες αλωνίζουν στο εσωτερικό τους με διάφορες ΜΚΟ-"βιτρίνες" όπως ή περιβόητη ΤΙΚΑ, καθώς οι Ιμάμηδες προωθούν "υπόγεια" τα τουρκικά σχέδια στην περιοχή.

Για παράδειγμα, σε Βοσνία και Σκόπια έχουμε ισχυρές “ισλαμικές κοινότητες” και χιλιάδες πλέον Τζιχαντιστές, οι οποίοι σε πιθανό μελλοντικό χρόνο να ενεργοποιηθούν βάσει “τουρκικού σχεδίου” κατά των χωρών της περιοχής.

Σε ολόκληρη την περιοχή των Βόρειων ελληνικών συνόρων προσπαθούν να απλωθούν οι νεο-Οθωμανοί Τούρκοι για να πετύχουν τα άνομα σχέδια τους, ενώ ειδικά τα Βαλκάνια αποτελούν ειδικό τομέα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, με μοναδικό εμπόδιο τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που είναι οι ισχυρότερες στην χερσόνησο αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.