Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μέρκελ σε Ερντογάν: «Έχουμε κοινά συμφέροντα... Η υποστήριξη της ΕΕ στην Τουρκία για το μεταναστευτικό θα συνεχιστεί» – Τι είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν η Άνγκελα Μέρκελ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από την κατ’ ιδίαν συνάντη...







Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν η Άνγκελα Μέρκελ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, που διήρκεσε μία ώρα. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας επίσκεψης της Μέρκελ στην Τουρκία, έπειτα από σχετική πρόσκληση που της είχε απευθύνει ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι ο ρατσισμός, η ισλαμοφοβία, η ξενοφοβία και οι διακρίσεις παραμένουν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική κοινότητα στην Ευρώπη και συμπλήρωσε ότι “η τουρκική κοινότητα στη Γερμανία αποτελεί τον κοινό μας πλούτο”.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα συνεχίσει να συμβάλλει στη φιλία μεταξύ των δύο εθνών μετά την αποχώρησή της από την Καγκελαρία. Διατύπωσε επίσης την ευχή το “επιτυχημένο έργο” που έφεραν σε πέρας με την απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριο να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο και από την νέα γερμανική κυβέρνηση.

Μέρκελ σε Ερντογάν: Τουρκία και Γερμανία έχουν πάντα κοινά συμφέροντα

Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε ότι η υποστήριξη της ΕΕ στην Τουρκία για το μεταναστευτικό θα συνεχιστεί. “Θέλουμε να αποτρέψουμε την εμπορία ανθρώπων. Είναι απαραίτητο… η ΕΕ να υποστηρίξει την Τουρκία σε αυτό το θέμα”, είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος, σύμφωνα με το Anadolu.

Η Άνγκελα Μέρκελ επισήμανε, επίσης, ότι η Τουρκία και η Γερμανία έχουν πάντα κοινά συμφέροντα και πρόσθεσε ότι έτσι θα το δει και η επόμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, οι διμερείς σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης.


Έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία, η Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική αργότερα φέτος, αλλά θα παραμείνει στη θέση της μέχρι να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού.

ΦΩΤΟ: Anadolu/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.