Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προκλητικό τουρκικό δημοσίευμα: Η επιστολή στον ΟΗΕ για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών ταρακούνησε την Ελλάδα

Υπό τον τίτλο «Η επιστολή μας για τα νησιά (σ.σ. του Αιγαίου) ταρακούνησε την Ελλάδα» η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Aydinlik, κάνει ε...





Υπό τον τίτλο «Η επιστολή μας για τα νησιά (σ.σ. του Αιγαίου) ταρακούνησε την Ελλάδα» η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Aydinlik, κάνει εκτενή αναφορά στις αντιδράσεις που προκάλεσε στην χώρα μας η νέα επιστολή του μόνιμου αντιπροσώπου της Τουρκία στον ΟΗΕ Feridun Sinirlioğlu, με την οποία επιχειρεί να συνδέσει την κυριαρχία των νησιών μας του Ανατολικού Αιγαίου, με την αποστρατιωτικοποίηση τους.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, «η επιστολή που έστειλε η Τουρκία στον ΟΗΕ και στην οποία γίνεται λόγο για παραβίαση εκ μέρους της Ελλάδος των συνθηκών της Λωζάνης του 1929 και του 1947 περί μη στρατιωτικού καθεστώτος στα νησιά αυτά, ερμηνεύτηκε από τον ελληνικό Τύπο ως κάτι το πρωτοφανές.

Η επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ δημιούργησε ένα σοκ στην Αθήνα. Η προσέγγιση της Τουρκίας ότι «εάν αφαιρεθεί η κατάσταση μεταβίβασης των νήσων, θα εξαφανιστεί και η ελληνική κυριαρχία» προκάλεσε πανικό στην Ελλάδα» αναφέρει ο συντάκτης.
Ο προκλητικός χάρτης με τα νησιά του Αιγαίου




Παράλληλα δημοσιεύεται χάρτης με τα νησιά του Αιγαίου που δεν θα πρέπει να φέρουν στρατό στο έδαφός τους.

Υπογραμμίζει δε τους ανυπόστατους και προκλητικούς ισχυρισμούς πως «εάν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει των συμφωνιών, δεν μπορεί να διεκδικήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από αυτές τις συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού των περιοχών δικαιοδοσίας στη θάλασσα».




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.