Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τρελαμένοι οι τούρκοι... Ψευδοκράτος: Απαράδεκτη η απόφαση των ΗΠΑ για πώληση όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία

Το λεγόμενο υπουργείο Εξωτερικών της Κατεχόμενης Κύπρου αντέδρασε στην απόφαση των ΗΠΑ να συνεχίσουν την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στ...






Το λεγόμενο υπουργείο Εξωτερικών της Κατεχόμενης Κύπρου αντέδρασε στην απόφαση των ΗΠΑ να συνεχίσουν την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Κυπριακή Δημοκρατία για ένα ακόμη έτος.

Το Ψευδοκράτος ανακοίνωσε ότι η απόφαση να συνεχιστεί η πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στους Ελληνοκυπρίους για ένα ακόμη έτος, για την οποία οι ΗΠΑ είχαν άρει τον περιορισμό πωλήσεων όπλων πέρυσι, είναι απαράδεκτη.

Στη γραπτή ανακοίνωση του λεγόμενου υπουργείου, επισημάνθηκε ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες άρουν τον περιορισμό πωλήσεων όπλων στους Ελληνοκύπριους για 10 χρόνια, επιτάχυναν τις σχέσεις τους με την Κυπριακή Δημοκρατία στον στρατιωτικό τομέα.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι η νέα πολιτική των ΗΠΑ δεν περιορίζεται στην εξαγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού στην ελληνική πλευρά, αλλά περιλαμβάνει επίσης την οργάνωση κοινών ασκήσεων και άλλων στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Η ανακοίνωση, η οποία ανέφερε ότι αυτή η προσέγγιση των ΗΠΑ, που υποστηρίζουν ότι στηρίζει την εδραίωση της σταθερότητας στην περιοχή, προς την ελληνοκυπριακή πλευρά, αντίθετα, δεν εξυπηρετεί κανένα άλλο σκοπό εκτός από την κλιμάκωση της έντασης στο νησί και την περιοχή, συνέχισε ως εξής:

«Ο στόχος των Ελληνοκυπρίων για αύξηση του οπλισμού και των στρατιωτικών συμμαχιών αποδεικνύει πόσο δίκιο έχουμε στην διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στην περιοχή και το νησί, μαζί με την εγγυήτρια χώρα, Τουρκία.

Όλα τα τρίτα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις προσεγγίσεις που θα υποστηρίζουν τις προκλητικές πολιτικές της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης και «των δύο κρατών».

«Αναμένουμε από αυτούς να τους βοηθήσουν να επιτύχουν μια βιώσιμη συμφωνία με βάση την κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς. Οι ΗΠΑ, οι οποίες άρουν τον περιορισμό των πωλήσεων όπλων στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (Κυπριακή Δημοκρατία) για 10 χρόνια, πήρε απόφαση στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 ότι θα συνεχίσει να εξάγει στρατιωτικά εφόδια στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση για ένα ακόμη έτος. Αυτή η απόφαση, η οποία καθιστά δυνατή τη συνέχιση της πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού, είναι απαράδεκτη ».

Πέρυσι, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να άρουν τον περιορισμό στην πώληση αμυντικών όπλων στην ελληνοκυπριακή πλευρά από την 1η Οκτωβρίου 2020 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

birgun.net
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.