Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Παλαιστινιακός ρόλος στην αποκάλυψη του δικτύου της Μοσάντ στην Τουρκία

Οι πρόσφατες συλλήψεις 15 ατόμων, που υπάρχει η εικασία ότι εργάζονταν για την ισραηλινή Μοσάντ από τις τουρκικές αρχές, εξακολουθεί να εί...







Οι πρόσφατες συλλήψεις 15 ατόμων, που υπάρχει η εικασία ότι εργάζονταν για την ισραηλινή Μοσάντ από τις τουρκικές αρχές, εξακολουθεί να είναι η συζήτηση πολλών διεθνών ΜΜΕ.

Ωστόσο, δημοσιεύματα στον Τύπο προέκυψαν τις τελευταίες ώρες, που επιβεβαίωναν την ύπαρξη Παλαιστινιο-Τουρκικής συνεργασίας για την ασφάλεια σε αυτόν το σημαντικό ζήτημα.

Σύμφωνα με τη λιβανέζικη εφημερίδα Al-Akhbar, οι παρατάξεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης παρείχαν πληροφορίες ασφαλείας στις τουρκικές αρχές, οι οποίες συνέβαλαν στην αποκάλυψη ενός δικτύου της ισραηλινής Μοσάντ.

Η Al-Akhbar επιβεβαιώνει, σύμφωνα με δικές της πηγές ασφαλείας, ότι οι πληροφορίες που παρέδωσε η Παλαιστινιακή Αντίσταση στην Τουρκία έπαιξαν ρόλο στην ματαίωση των σχεδίων της ισραηλινής Μοσάντ.

Συνέβαλε επίσης στη σύλληψη όλων των μελών του πυρήνα που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ.

Δεν γνώριζαν ότι εργάζονταν για τη Μοσάντ

Η γνωστή λιβανέζικη εφημερίδα αναφέρει ότι τα περισσότερα μέλη του δικτύου δεν γνώριζαν ότι εργάζονταν για την ισραηλινή Μοσάντ.

Κάποιοι πίστευαν ότι προσλήφθηκαν από κάποιο γραφείο και εργάζονταν για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας.

Το πρόσχημα της δουλειάς τους είναι να μελετήσουν τις συνθήκες των Παλαιστινίων στην Τουρκία, με στόχο να τους βοηθήσουν οικονομικά.

Αλλά, όπως δημοσιεύεται άλλοι ήταν σε άμεση επαφή με τη Μοσάντ, και μάλιστα έκαναν πολλές λεπτές εργασίες πληροφοριών προς όφελός της.

Εκμετάλλευση της ανάγκης

Η λιβανέζικη εφημερίδα αναφέρει ότι αυτό που διευκόλυνε τη δουλειά της ισραηλινής Μοσάντ με το δίκτυο της, ήταν η εκμετάλλευση από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βίωναν οι Παλαιστινιοι στην Τουρκία.

Ορισμένοι Παλαιστίνιοι ήταν φοιτητές και διέμεναν στην Τουρκία υποφέροντας από την σκληρή διαβίωση τους.

Αυτό ώθησε την ισραηλινή Μοσάντ να τους εκμεταλλευτεί με έμμεσους τρόπους, συλλέγοντας πληροφορίες που σχετίζονται με άτομα που βρίσκονται κοντά στην αντίσταση και τους ηγέτες της.

Υπάρχουν και οι εικασίες ότι η Μοσάντ τους ανέθεσε να συλλέξουν ακριβείς πληροφορίες για την τεχνική εξέλιξη στην Τουρκία μέσω επιστημονικής έρευνας.

Χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να εξαρθρωθεί το δίκτυο, πριν αποκαλυφθούν όλα τα μυστικά που σχετίζονται με αυτό.

Η σύλληψη του δικτύου έγινε κατά τη διάρκεια μυστικής αποστολής που πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου, μετά από προσεκτική παρακολούθηση και παρακολούθηση όλων των στοιχείων του.

Οι αναφορές ανέφεραν ότι ανακρίθηκαν όλοι οι πράκτορες, όλοι αραβικής καταγωγής, και αφού οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ολοκληρώσουν την ανάκρισή τους, η έρευνα θα εμβαθύνει περαιτέρω και θα ετοιμαστούν κατηγορίες εναντίον τους.

Επίσης, ένας από τους πυρήνες βρισκόταν σε άμεση επαφή με την Μοσάντ και πραγματοποίησε αρκετές συναντήσεις με την ισραηλινή μυστική υπηρεσία.

Turkey al Aan
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.