Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την τραγωδία στην Κρήτη – «Προσπαθούσε να βγάλει στη στεριά τον νεκρό φίλο του»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την τραγωδία στην Κρήτη, όπου το μεσημέρι της Πέμπτης, ένας 35χρονος έχασε τη ζωή του στη θαλάσσια περιοχή τη...







Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την τραγωδία στην Κρήτη, όπου το μεσημέρι της Πέμπτης, ένας 35χρονος έχασε τη ζωή του στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Πελαγίας ενώ βρισκόταν για ψάρεμα παρέα με τρεις φίλους του.

Συγκλονίζουν τα λόγια από επαγγελματίες αλιείς που βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση ανάσυρσης των τριών ανδρών που έπεσαν στη θάλασσα.

Όπως ανέφερε στο Creta24.gr, ο Ευθύμης Σταματάκης, ο οποίος έσπευσε στην περιοχή με τον γιο του Κώστα, έλαβε ένα τηλεφώνημα από το Λιμεναρχείο και ενημερώθηκε για το περιστατικό.

«Δεν κοίταξα την ώρα. Μου είπαν τρέξε γιατί δεν τους αφήνει η φουρτούνα να βγουν έξω και έχουν απομακρυνθεί από τη στεριά. Έφυγα και πήγα αλλά ο καιρός ήταν παράξενος.

Το καΐκι ανώτερη ταχύτητα έχει 6 μίλια. Είχε θάλασσα, εξάρι άνεμο βοριά και ήρθε άλλο ένα σκάφος με δύτες μετά» δήλωσε.

Συγκλονιστικά είναι όσα δήλωσε ο κ. Σταματάκης, λέγοντας πως τη στιγμή που βρήκαν τον πρώτο διασωθέντα, τον αντίκρισαν, υπερβάλλοντας εαυτό, να προσπαθεί να βγάλει στην στεριά το άψυχο σώμα του φίλου του.

«Βούτηξε ένας δύτης και τον έπιασε από τα 5 – 6 μέτρα, δεν άντεξε όμως. Τον έπιασε οριακά, πάω εγώ και βρίσκω άλλα δύο άτομα. Τους πέταξα το σωσίβιο. Είδαμε έναν να κρατάει τον νεκρό. Μόλις τον είδα συνειδητοποίησα πως δεν ήταν ζωντανός. Τον πιάσαμε του δώσαμε τις πρώτες βοήθειες αλλά ήταν ήδη αργά, είχε πεθάνει».

Από την πλευρά του, ο γιος του κ. Σταματάκη Κώστας, ανέφερε πως έπεσε κυριολεκτικά πάνω στον ένα διασωθέντα προκειμένου να μπορέσει να τον ζεστάνει, καθώς είχε πάθει υποθερμία.

«Μόλις τους βγάλαμε έξω, τους πήγαμε στην παραλία της Αγίας Πελαγίας προκειμένου να τους παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ» τόνισε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.