Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κολωνία: Αντιδρούν οι γυναίκες στην απόφαση της δημάρχου για δημόσιο κάλεσμα για προσευχή στα τζαμιά

Υπάρχουν 35 τζαμιά στην Κολωνία, την πόλη που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της Καθολικής Εκκλησίας στη Γερμανία. Σύμφωνα με την πρ...









Υπάρχουν 35 τζαμιά στην Κολωνία, την πόλη που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της Καθολικής Εκκλησίας στη Γερμανία. Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της δημάρχου, Χενριέτε Ρέκερ, όλα θα επιτρέπεται μελλοντικά να καλούν για πέντε λεπτά τους πιστούς μουσουλμάνους μέσω του μουεζίνη για την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής.

Επιμέλεια: Βίκυ Καλοφωτιά

Κολωνία: Η διετής πιλοτική απόφαση έχει ήδη προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη -διετούς διάρκειας πιλοτική απόφαση με άμεση ισχύ- έχει ήδη προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, κάνοντας μάλιστα τους επικριτές να μιλούν για «λάθος πολιτική συμβόλων». Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και η τουρκικής καταγωγής πολιτικός του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) της Κολωνίας, Λάλε Ακγκιούν.

Για του λόγου το αληθές, έγραψε στη σχετική ανάρτησή της στο Facebook:

«Αυτή η συμβολική πολιτική εξυπηρετεί τους λάθος ανθρώπους. Από ποια τζαμιά ακριβώς στην Κολωνία θα ακούγεται ο μουεζίνης; Η απόφαση αφορά κυρίως το “μεγάλο τζαμί” DITIB στο Έρενφελντ (σ.σ. το οποίο θεωρείται από ορισμένους το μακρύ χέρι του Ερντογάν). Πρόκειται για πολιτικό ναρκοπέδιο. Η άδεια είναι ένα βήμα πριν από την προώθηση της πολιτικής του Ερντογάν. Το κάλεσμα του μουεζίνη στην Κολωνία θα γίνει έτσι πρόσκληση στο πολιτικό Ισλάμ. Το έχουν αντιληφθεί αυτό οι αρμόδιοι;».

Ιδίως απο μια γυναίκα δεν περίμενα να επιβεβαιώνει στους άνδρες ότι η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι

Στο “BILD LIVE”, η κοινωνιολόγος και ειδικός στο Ισλάμ, Necla Kelek, ξεκαθάρισε τι κρύβεται πίσω από τις βαρύγδουπες φράσεις της Ρέκερ: «Οι εικόνες δείχνουν τα πάντα: όταν καλείται ο Αλλάχα Άκμπαρ, αυτοί που συγκεντρώνονται στο τζαμί, είναι οι άνδρες. Οι άνδρες που κρατούν τις γυναίκες τους καταπιεσμένες στο σπίτι και δεν τις αφήνουν να βγουν έξω.

»Σύμφωνα με αυτούς τους άνδρες, οι σύζυγοί τους δεν επιτρέπεται να έχουν καμία θέση έξω στην κοινωνία, εξ ου και η μαντίλα, αν πρέπει να κυκλοφορούν δημόσια», τόνισε η N. Kelek. Ολοκλήρωσε, δε την άποψή της, εκφράζοντας την απογοήτευσή της, η οποία είναι ακόμη πιο έντονη, επειδή «ιδίως από μια γυναίκα δεν περίμενα ποτέ να επιβεβαιώνει στους άνδρες ότι η θέση της γυναίκας είναι μακριά από το δημόσιο βίο, κλεισμένη στο σπίτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.