Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στη γειτονιά μας ο μεσογειακός κυκλώνας «Νέαρχος» -Απειλεί τη Νότια Ιταλία και τη Μάλτα

Περίπου 13 μήνες μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» από την Ελλάδα, ένας νέος μεσογειακός κυκλώνας (Medicane), ο «Νέαρχος», σχηματίστη...





Περίπου 13 μήνες μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» από την Ελλάδα, ένας νέος μεσογειακός κυκλώνας (Medicane), ο «Νέαρχος», σχηματίστηκε στο Νότιο Ιόνιο σήμερα.

Αυτή τη φορά όμως τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo δείχνουν ότι η χώρα μας δεν θα επηρεαστεί σημαντικά από το καιρικό φαινόμενο.

Η Μάλτα και η Σικελία στο επίκεντρο του Μεσογειακού Κυκλώνα

Η Κρήτη πιθανώς θα δεχτεί βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες, όμως η Μάλτα και η Σικελία είναι αυτές που θα επηρεαστούν κυρίως από θυελλώδεις ανέμους, υψηλό κυματισμό στις ακτές και ισχυρές βροχοπτώσεις

Ήδη, σύμφωνα με εικόνες ευρωπαϊκού δορυφόρου, ο «Νέαρχος» το απόγευμα της Πέμπτης κινείτο πολύ αργά βορειοδυτικά προς τη Μάλτα και τις ακτές της Σικελίας.

Ο κρητικής καταγωγής Νέαρχος -που έδωσε το όνομά του στο νέο κυκλώνα- υπήρξε ο επικεφαλής του στόλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του στην Ασία.

Αρναούτογλου: Το βαρομετρικό χαμηλό «Γκλόρια» μετατράπηκε σε μεσογειακό κυκλώνα

Την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα που εντοπίζεται στην καρδιά της Μεσογείου σκιαγραφεί με ανάρτησή του και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ 3 σημείωσε πως το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό «Γκλόρια» φαίνεται πως μετατράπηκε σε μεσογειακό κυκλώνα με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανό να δούμε σφοδρές βροχοπτώσεις στη Σικελία, την Καλαβρία και τη Μάλτα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει από μεριάς του, πως για την ώρα δεν είναι δυνατό να προβλέψουμε αν το καιρικό φαινόμενο θα πλήξει και τη χώρα μας τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.