Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εθνική Φρουρά: Έφεδρος στην αναφορά με το εσώρουχο! Είχε ζητήσει στολή, αλλά δεν είχαν να του δώσουν...

Σοβαρή έλλειψη αναλωσίμων, ιματισμός και υπόδηση, παρατηρείται στην Εθνική Φρουρά κάτι που επισημαίνουν τόσο κληρωτοί εθνοφρουροί όσο και ...






Σοβαρή έλλειψη αναλωσίμων, ιματισμός και υπόδηση, παρατηρείται στην Εθνική Φρουρά κάτι που επισημαίνουν τόσο κληρωτοί εθνοφρουροί όσο και έφεδροι.

Η έλλειψη αυτή οδηγεί σε δυσλειτουργία της δύναμης ενώ γίνεται αφορμή και για την πρόκληση ευτράπελων, προκαλώντας από τη μια γέλια, αλλά από την άλλη απογοήτευση και υποβάθμιση του ηθικού. Έφεδρος εθνοφρουρός κατέγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης περιστατικό με ήρωα τον ίδιο και από το οποίο φαίνεται η τραγικότητα της κατάστασης.

Όπως αφηγήθηκε είχε ζητήσει στολή, αλλά δεν είχαν να του δώσουν. Έτσι στην αναφορά παρουσιάστηκε με όπλα κράνος, εξαρτήσεις, άρβυλα μπογιατισμένα αλλά με το σώβρακο. Στο χέρι, αναφέρει, κρατούσα την παλιά μου στολή, που ήταν ήδη αρκετά στενή για να μη μου μπαίνει, όμορφα σιδερωμένη στην κρεμμάστρα.

Σε μια ώρα ο διευθυντής του όπλου που είχε έρθει για επιθεώρηση, μου έφερε καινούρια, κατάλληλη στολή και κατσάδιασε τους αξιωματικούς ενώπιον όλου του τάγματος, συμπλήρωσε.

Αφορμή για να έρθει στο φως η ιστορία αυτή, απορία έφεδρου ο οποίος ύστερα από αρκετά χρόνια σπουδών παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά έφεδρος, αλλά χωρίς στολή αφού η στολή του από τη θητεία του δεν ήταν πλέον κατάλληλη.

Ανέφερε ότι δέχθηκε παρατήρηση από αξιωματικούς που τον προέτρεψαν να αγοράσει με δικά του χρήματα νέα στολή αφού η υπηρεσία δεν παραχωρεί πλέον. Να πιστέψω ότι όλοι δίνουν 100 ευρώ για να μπορούν να πηγαίνουν έφεδροι, διερωτάται.

Οι απαντήσεις άρχισαν να πέφτουν βροχή. Πολλοί τον συμβουλεύουν να παύσει να παρουσιάζεται μέχρι να του δώσουν στολή, αφού όπως λένε, είναι υποχρέωση της υπηρεσίας να εφοδιάζει τους έφεδρους με τα απαραίτητα.

Άλλος αναφέρει ότι στολή παραχωρείται κάθε 12 χρόνια στους εφέδρους. Κάποιος άλλος με δόση σαρκασμού συμβουλεύει: «Κάμε ό,τι κάμνουν όλοι. Ανοικτό πουκάμισο, παντελόνι να κλείεις ένα κουμπί και να βάζεις ζώνη να το συγκρατεί. Αν σου πουν τίποτε απάντησέ τους ότι πριν δέκα χρόνια ήσουν ο μισός».

Ειρωνικά κάποιος άλλος ρωτά «τουλάχιστον όπλο και σφαίρες, σου έδωσαν ή μήπως είπαν σου να αγοράσεις;»

Υπάρχουν κι αυτοί που βρίσκονται στην άλλη πλευρά: «Καλά, μια στολή του στρατού έννα αγοράσεις, δεν σου είπαν για οικόπεδο. Που δαμέ καταλάβεις το νου του Κυπραίου. Κάμνετε ταξίδια στις Μαλβίδες και τσιγκουνεύκεστε για την πατρίδα να αγοράσετε μια στολή…»

Πήρε όμως την απάντηση από άλλο: « Έχεις δίκαιο. Εδώ οι πολιτικοί αγόρασαν τις Μαλδίβες και στρατό δεν έχουν πάει ούτε μισή μέρα σε ολόκληρη τη ζωή τους. Αλλά η πατρίδα πάνω από όλα. Φυσικά ο στίχος ‘το να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο και άλλο η Ελλάδα να σε πεθαίνει’ δεν έχει καμία σχέση με τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο μας.»

Διαβάστε τη συνέχεια στην ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.