Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βιταμίνες και συμπληρώματα - Ένας σίγουρος τρόπος για τη διατήρηση της βέλτιστης υγείας

Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα αποτελούν σημαντικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής, δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τρώνε αρκετά...




Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα αποτελούν σημαντικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής, δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τρώνε αρκετά φρούτα και λαχανικά και είναι επίσης σημαντικά στη διατήρηση της υγείας του σώματος. Είναι απαραίτητα σήμερα περισσότερο από ποτέ, επειδή το φαγητό μας περιέχει λιγότερα θρεπτικά συστατικά, το περιβάλλον μας είναι πιο τοξικό και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν διατροφικές ανεπάρκειες ως αποτέλεσμα κακών ή ανεπαρκών διατροφικών συνηθειών.

Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν ακόμη και στην πιο υγιεινή διατροφή. Οι βιταμίνες μπορούν είτε να χορηγηθούν ξεχωριστά, επιτρέποντας σε ένα άτομο να κάνει ένα πρόγραμμα συμπληρώματος διατροφής, προσαρμοσμένο σε συγκεκριμένες ανάγκες του, ή να χορηγηθεί ως μέρος μιας φόρμουλας πολλαπλών βιταμινών.

jony-ariadi-QZub8Ni3x_c-unsplash.jpg
Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα αναγνωρίζεται πλέον ότι παίζουν ρόλο στην υγεία και τη ζωτικότητα κάθε οργάνου του σώματος, από το δέρμα και τα οστά έως το νευρικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, μέχρι τον εγκέφαλο. Μελέτες έχουν δείξει ότι η καλή διατροφή σε συνδυασμό με βιταμίνες και μέταλλα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης, να βοηθήσει τις πληγές να επουλωθούν γρηγορότερα, να σας κάνουν πιο ανθεκτικούς στα κρυολογήματα και τη γρίπη, το άσθμα, τον καταρράκτη και ακόμη και τις ασθένειες των ούλων.

Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα είναι πιο δημοφιλή στους αθλητές. Χρησιμοποιούν συμπληρώματα για να ενισχύσουν τα επίπεδα ενέργειας που θα τους κάνουν να ανταποκρίνονται στις απαιτητικές προπονήσεις. Είναι επίσης πολύ δημοφιλή, ειδικά για όσους έχουν ενεργό τρόπο ζωής και δυσκολεύονται να καταναλώσουν τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζονται, από τα γεύματα. Επομένως, όσοι έχουν δραστήριο τρόπο ζωής στρέφονται σε αυτά για να δώσουν στο σώμα τους αυτό που χρειάζεται για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις καθημερινές δραστηριότητες.

Τα Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ο ανθρώπινος οργανισμός, ωστόσο δεν μπορεί να παράξει επαρκή ποσότητα από μόνος του, συνεπώς είναι απαραίτητη η λήψη τους μέσω των συμπληρωμάτων διατροφής. Οι σπόροι κάνναβης https://hempoilshop.gr/sporoi-kannavis/ αποτελούν μια εξαιρετική πηγή λήψης των Ωμέγα λιπαρών οξέων, ενώ διαθέτουν την ιδανική αναλογία που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.

Η βιταμίνη Α, για παράδειγμα, είναι αντιοξειδωτικό και ως εκ τούτου βοηθά στον καθαρισμό του σώματός σας από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι αποτελούν αιτία καρκίνου. Η βιταμίνη Α είναι επίσης απαραίτητη για την όραση και το υγιές δέρμα.

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για το σχηματισμό κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης που δίνει δομή στους χόνδρους των οστών, στους μύες και στα αιμοφόρα αγγεία και συμβάλλει στη σωστή συντήρηση των τριχοειδών αγγείων, των οστών και των δοντιών. Η βιταμίνη C προάγει την επούλωση τραυμάτων, καταγμάτων των οστών, μώλωπες, αιμορραγίες ενώ μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του στομάχου, του τραχήλου της μήτρας και του παγκρέατος.

Η βιταμίνη D αυξάνει την απορρόφηση του ασβεστίου και βοηθά στην ανάπτυξη και την ακεραιότητα των οστών. Η ανεπάρκεια βιταμίνης D στην παιδική ηλικία μπορεί να οδηγήσει σε ραχίτιδα στην παιδική ηλικία.

Να θυμάστε πάντα, ότι οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση μια υγιεινή διατροφή. Η κατανάλωση γρήγορου φαγητού καθημερινά δεν πρόκειται να αντισταθμιστεί επειδή παίρνετε συμπληρώματα βιταμινών και μετάλλων. Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα είναι εκεί για εσάς όταν χρειάζεστε μόνο αυτήν την πρόσθετη ώθηση. Εντάξτε την άσκηση λίγες μέρες την εβδομάδα, τρώτε όσο πιο υγιεινά μπορείτε και εφόσον το χρειάζεστε και έπειτα από συνεννόηση με τον γιατρό σας συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας ρουτίνα τα συμπληρώματα διατροφής που έχει ανάγκη ο οργανισμός σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.