Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέο σήριαλ «Κορβετιάδα»! Έρχονται 7 νέες Κορβέτες για το πολεμικό ναυτικό τα επόμενα 5-8 χρόνια

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό μετατρέπεται σε τρομερή ναυτική δύναμη στην Α. Μεσόγειο και αυτό ενοχλεί πολλούς Νέο σήριαλ με το όνομα “κορβ...







Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό μετατρέπεται σε τρομερή ναυτική δύναμη στην Α. Μεσόγειο και αυτό ενοχλεί πολλούς

Νέο σήριαλ με το όνομα “κορβετιάδα” διαδραματίζεται στην χώρα μας, μετά την γνωστή “φρεγατιάδα” που έλαβε χώρα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Πληροφορίες και δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο ομιλούν περί πιθανής δέσμευσης της ελληνικής κυβέρνησης προς τους υποψηφίους επενδυτές των ναυπηγείων Ελευσίνας, “για την ναυπήγηση 4 κορβετών, όποιου τύπου επιλεγεί στα ναυπηγεία”.

Επισημαίνουμε ότι ουσιαστικά πρόκειται για “προίκα” στον επικείμενο επενδυτή προς τα ναυπηγεία Ελευσίνας, ενώ από όλη αυτήν την διαδικασία κερδισμένο θα βγει σίγουρα το πολεμικά ναυτικό μας αφού θα ενισχυθεί με Τέσσερις Κορβέτες.

Την ίδια στιγμή,είχαμε την πρώτη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσώπων των Πολεμικών Ναυτικών της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας (παρατηρητής), καθώς και της βιομηχανικής κοινοπραξίας που συντονίζει το πρόγραμμα κατασκευής της ευρωπαϊκής Κορβέτας, NAVIRIS.

Η ουσία από αυτήν την συνάντηση είναι το χρονοδιάγραμμα που φέρει τα συμμετέχοντα κράτη-μέλη στοχεύουν στην παραγωγή του πρώτου τους πρωτοτύπου πλοίου το 2027, ενώ η Ελλάδα έχει παραγγείλει την κατασκευή Τριών Κορβετών μέσω του προγράμματος PESCO.

Έτσι τα επόμενα 5-8 χρόνια θα δούμε αν όλα πάνε ιδανικά περίπου Επτά Κορβέτες να εντάσσονται στην δύναμη του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, και μαζί με τις Τρεις ή Τέσσερις Belhara, αλλά και τις εκσυγχρονισμένες ΜΕΚΟ 200, θα αποτελούν ένα στόλο δεκατεσσάρων ή δεκαπέντε μονάδων επιφανείας ( στην ιδανική περίπτωση) που θα αποτελούν μια πανίσχυρη δύναμη στην Α.Μεσόγειο.

Αν σε αυτές τις μονάδες επιφανείας προσθέσουμε πιθανόν λέμε και ένα ή δύο υποβρύχια κλάσης Type-214 ή Baraccuda, τότε οι Τούρκοι θα δύνανται να πράξουν ουδέν στην περιοχή μας.

Οι Κορβέτες που θα παραλάβουμε θα πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον 100 μέτρα, αντι-πλοϊκούς πυραύλους επιπέδου EXOSET BLOCK 3c, αντιαεροπορικούς πυραύλους MICA NG, RAM, STRALES, καθώς και να έχουν έχουν εκτόπισμα 3100 τόνων.

Οι ελληνικές Κορβέτες θα πρέπει να είναι τρομερές ναυτικές πλατφόρμες μάχης, οι οποίες θα υπερισχύουν κατά πολύ των Τουρκικών Κορβετών κλάσεως ADA, και να είναι ισάξιες των τουρκικών Φρεγατών “Κωνσταντινούπολη”.

Είναι δηλαδή σαν να προμηθευόμαστε ουσιαστικά Επτά επιπλέον σημερινές Φρεγάτες σε σχέση με την δύναμη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, και αυτό θα λέει πολλά για την τρομερά ισχυρή στρατηγική δύναμη του ελληνικού πολεμικού ναυτικού πλέον.

Με τα “ξύλινα τείχη” αυτού του επιπέδου είναι σίγουρο ότι στο Αιγαίο και σε μέρος της Α.Μεσογείου θα κυματίζει η ελληνική σημαία για τα επόμενα 50 χρόνια, χωρίς οι Τούρκοι να μπορούν να κάνουν τίποτα απολύτως.

Το επόμενο διάστημα ετοιμάζονται πιθανόν προκλητικές κινήσεις των Τούρκων στην περιοχή λόγω τρομερών εσωτερικών προβλημάτων.

Ότι λάβει χώρα θα είναι κυρίως στην θάλασσα, ενδεικτικό της σημασίας που θα διαδραματίζουν οι ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις στην Μεσόγειο τα επόμενα πολλά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.