Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ...!!! Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία ! «Κρήτη, νόμιμος κάτοχος ήταν το οθωμανικό κράτος και κληρονόμος η Τουρκική Δημοκρατία»…

Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία ! Η παρουσία εκεί της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι παράνομη Η Κρήτη που επί δυόμιση αιώνες ήταν τουρκικ...





Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία ! Η παρουσία εκεί της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι παράνομη

Η Κρήτη που επί δυόμιση αιώνες ήταν τουρκικό έδαφος το 1913 μοιράστηκε από την Αγγλία σε τέσσερις χώρες. Αργότερα από αυτές τις τέσσερις χώρες, οι τρεις αποσύρθηκαν από τη συμφωνία. Και ενώ έπρεπε να αποδοθεί το έδαφος στον παλιό του ιδιοκτήτη οι Έλληνες χωρίς έγκριση από τους Οθωμανούς κατέλαβαν το σύνολο του νησιού.

Μετά από την ήττα του οθωμανικού κράτους στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο πολλά νησιά φονικά στους Τούρκους στο Αιγαίο αφέθηκαν χωρίς σαφές νομικό status. Μεγάλες δυνάμεις της εποχής χωρίς να πάρουν έγκριση από την Τουρκία χάρισαν αυτά τα νησιά στους Έλληνες μεταξύ των οποίων το πιο σημαντικό είναι η Κρήτη που αναφέρεται ως αεροπλανοφόρο στη μέση της Μεσογείου.

Η Κρήτη που είναι ένα από τα νησιά με νομικό καθεστώς που παρέμεινε στο κενό για έναν αιώνα μετά τον πόλεμο πότε δεν ανήκε τυπικά στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει καμία επίσημη συμφωνία για το ότι η Αθήνα κατέχει το σύνολο του νησιού.
……
Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου εθνικής άμυνας συνταξιούχος συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλίμ δήλωσε : “Τα 3/4 της Κρήτης είναι δικαίωμά αυτού που παρέδωσε το νησί σε εκείνες τις χώρες. Αναφορικά με την Κρήτη, νόμιμος κάτοχος της οποίας ήταν το οθωμανικό κράτος, τώρα κληρονόμος της είναι η Τουρκική Δημοκρατία.”
…..
https://www.trhaber.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.