Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξεπέρασαν τις 3.000 τα μη κατοικήσιμα σπίτια στην Κρήτη μετά τον σεισμό... Συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι αυτοψίες

Για περισσότερα από τρεις χιλιάδες σπίτια οι αρχές έκριναν πως δεν είναι κατοικήσιμα, μετά το σεισμό στην Κρήτη με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι....





Για περισσότερα από τρεις χιλιάδες σπίτια οι αρχές έκριναν πως δεν είναι κατοικήσιμα, μετά το σεισμό στην Κρήτη με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι.

Οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Μίνωα – Πεδιάδας, Αρχάνων – Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου, Γορτύνας, Χερσονήσου, Βιάννου, Φαιστού και Ιεράπετρας συνεχίζονται και σήμερα, Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Προστίθεται πως στις πληγείσες περιοχές γίνεται αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, σχολικές μονάδες, κέντρα υγείας) από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ότι «έως το τέλος της σημερινής ημέρας έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 6.210 κτίρια». Από αυτές:

«5.147 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 3.074 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.
Επίσης, έχουν ελεγχθεί 268 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 151».

Όσον αφορά, τέλος, τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί «τα 154 από τις 363 αυτοψίες, ενώ σε 432 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 363 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.