Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

28η Οκτωβρίου: Περηφάνια και Ρίγη συγκίνησης στη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

«Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα, μετριέται και με το αίμα». Με τους στίχους του Κωστή Παλαμά, ...



«Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα, μετριέται και με το αίμα». Με τους στίχους του Κωστή Παλαμά, ο πιλότος του F-16 της ομάδας επιδείξων «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, συγκίνησε τους πάντες κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που βρέθηκε για πρώτη φορά ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη για τη στρατιωτική παρέλαση, δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της. Ούτε όταν άκουσε τον πιλότο ούτε (κυρίως) όταν ο επικεφαλής των αλεξιπτωτιστών της παρέδωσε την ελληνική σημαία.

«Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό, πάλεψε και νίκησε. Επαληθεύοντας τα λόγια του Κωστή Παλαμά πως “η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα, μετριέται και με το αίμα» είπε ο πιλότος Χριστόδουλος Γιακουμής, συγκινόντας όσους τον άκουσαν.

Το αεροσκάφος F-16 εκτέλεσε κατακόρυφους ακροβατικούς ελιγμούς πάνω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και διελεύσεις με μεγάλη ταχύτητα πάνω από την πόλη, μαγνητίζονται τα βλέμματα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε μέσω ασυρμάτου με τον επισμηναγό Χριστόδουλο Γιακουμή. «Κύριε Επισμηναγέ, σήμερα τιμάμε όλους εκείνους, που στο έπος του ‘40 αγωνίστηκαν ηρωικά και θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.




Η παρέλαση με τη συμμετοχή πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας κράτησε λίγο περισσότερο από μια ώρα και την παρακολούθησαν αρκετοί πολίτες κατά μήκος της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου.



Είμαστε ευγνώμονες προς τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, που εγγυώνται την εθνική μας ανεξαρτησία και προασπίζονται την πατρίδα από κάθε απειλή σε γη, ουρανό και θάλασσα. Χρόνια Πολλά» τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.



Για πρώτη φορά φέτος, μόλις ολοκληρώθηκε η παρέλαση, δύο αλεξιπτωτιστές της Ομάδας Ελεύθερων Πτώσεων έκαναν εντυπωσιακή ελεύθερη πτώση από στρατιωτικό ελικόπτερο, κρατώντας μια ελληνική σημαία, μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και παρέδωσαν τη σημαία στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας καταχειροκροτούμενοι.

Την ώρα της παρέλασης, εκτός από τα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, πέταξε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης και το ιστορικό Supermarine Spitfire της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ένα αεροπλάνο θρύλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που έχει ανακατασκευαστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.