Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΤΑΙΑ... Tούρκοι: Πληρώνουν πολλά για να ξαναμπούν στο πρόγραμμα των F-35 – Tρέμουν τα Rafale

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα λόγω της αγοράς από την Τουρκία του συστήματος αεράμυνας S-400 Tούρκοι: Πληρώνου...







Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα λόγω της αγοράς από την Τουρκία του συστήματος αεράμυνας S-400

Tούρκοι: Πληρώνουν πολλά για να ξαναμπούν στο πρόγραμμα των F-35 αφού βλέπουν πως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ελληνικά Rafale.

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό πως παρατάθηκε για έναν χρόνο η συμφωνία μεταξύ του αμερικανικού δικηγορικού γραφείου Arnold & Porter και της Τουρκίας, σχετικά με τη «συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35».

Σύμφωνα με τη Yeni Şafak, με τα πρόσφατα ανακοινωθέντα αρχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, έγινε γνωστό πως η αμερικανική δικηγορική εταιρεία έκανε νέο συμβόλαιο με την Τουρκία αξίας 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κατά συνέπεια, η νομική εταιρεία θα παρέχει «στρατηγικές και νομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες» στην Τουρκία έως τον Αύγουστο του 2022, γράφει το star.com.tr.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα λόγω της αγοράς από την Τουρκία του συστήματος αεράμυνας S-400 από τη Ρωσία και τον Απρίλιο του 2021 η Τουρκία απομακρύνθηκε από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35.

Η Arnold & Porter αλλά και η Άγκυρα δεν έκαναν καμία δήλωση αναφορικά με το θεμα.

Η αμερικανική δικηγορική εταιρεία «παρέχει (σ.σ. στην Τουρκία) στρατηγικές συμβουλές και καθοδήγηση για τη συνέχεια της συμμετοχής της στο πρόγραμμα Joint Strike Fighter των F35 από τη Lockheed Martin.

Eπίσης η Arnold & Porter Kaye Scholer θα παρέχει συμβουλές στην Τουρκία αναφορικά με «ελέγχους εξαγωγών, κυρώσεις και σχετικά νομικά ζητήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.