Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Πάγωσαν» οι Τούρκοι με την συμφωνία αγοράς των SPIKE NLOS - Ανησυχία στην Άγκυρα για τις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ

Δεν άρεσε ιδιαίτερα στην Άγκυρα η απόφαση της χώρας μας για την αγορά των Ισραηλινών κατευθυνόμενων βλήματων SPIKE NLOS.  Ειλημμένη είναι πλ...





Δεν άρεσε ιδιαίτερα στην Άγκυρα η απόφαση της χώρας μας για την αγορά των Ισραηλινών κατευθυνόμενων βλήματων SPIKE NLOS. 

Ειλημμένη είναι πλέον είναι η απόφαση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού να τοποθετηθούν Ισραηλινά κατευθυνόμενα βλήματα SPIKE NLOS και σε επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι εκτός από τα εποχούμενα συστήματα τα οποία θα ενισχύσουν τις Μονάδες του Στρατού Ξηράς. To πρόγραμμα βρίσκεται ήδη στην τελική του ευθεία με το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο αφορά την εξοπλιστική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων να βρίσκεται στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα τουρκικά μέσα, «η Ελλάδα αγοράζει πύραυλο 250 εκατομμυρίων ευρώ από το Ισραήλ για να αναπτυχθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και στα νησιά, αποτελώντας θανάσιμο κίνδυνο για Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις»!

«Εκτός από τα συστήματα που βασίζονται στο στρατιωτικό όχημα που θα ενισχύσει τις Ελληνικές Χερσαίες Δυνάμεις, αποφασίστηκε η ανάπτυξη ισραηλινών κατευθυνόμενων πυραύλων SPIKE NLOS και σε επιθετικά ελικόπτερα Apache. Το πρόγραμμα ενίσχυσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έφτασε στο τελικό στάδιο των εργασιών, με το σχέδιο νόμου να έρχεται στη βουλή. Αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή τον Σεπτέμβριο».

Συνεχίζοντας, τα τουρκικά μέσα αναφέρουν πως «συνολικά 25 συστήματα θα αγοραστούν μέσω διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, τα οποία θα αναπτυχθούν σε αντιαρματικές μονάδες, στρατιωτικές μονάδες στα νησιά και στα σύνορα του Έβρου εντός του 4ου Σώματος. Επιπλέον, θα αγοραστεί και ο αριθμός των πυραύλων που θα τοποθετηθούν στα επιθετικά ελικόπτερα AH-64DHA Longbow Apache της μονάδας Αεροπορίας Χερσαίων Δυνάμεων».

«Το πρόγραμμα θα κοστίσει 250 εκατομμύρια ευρώ και εκτός από την αγορά συστημάτων και πυραύλων, η εκπαίδευση και η υποστήριξη θα παρέχονται από το Ισραήλ. Αναφέρεται ότι η απόφαση εξοπλισμού των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64DHA Longbow Apache με SPIKE NLOS ελήφθη κατόπιν αιτήματος των Χερσαίων Δυνάμεων αφού οι Ισραηλινοί επέστρεψαν στην Αθήνα μετά από συνάντηση με Έλληνες αξιωματικούς που πήγαν στο Ισραήλ για επίδειξη».

Τέλος, οι Τούρκοι αναφέρουν πως το «το SPIKE NLOS αναπτύχθηκε αρχικά ως αντιαρματικό πύραυλο και αφού μετατράπηκε σε σύστημα οπτικών πυραύλων πολλαπλών χρήσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον ποικίλων στόχων από πλοία, στρατιωτικά οχήματα, εγκαταστάσεις ακόμη και ελικόπτερα στη θάλασσα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνονται, αναφέρεται ότι η έκδοση που θα λάβει η Ελλάδα ενδέχεται να έχει εκτοξευτή σε κάθε σύστημα. Η Ελλάδα ενδιαφέρεται επίσης για μια ναυτική έκδοση του πυραύλου που χρησιμοποιείται σήμερα από το ισραηλινό ναυτικό».



Όπως βλέπουμε, η απόκτηση των SPIKE NLOS από τον Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους ''γείτονες'', καθώς θα αυξήσει κατακόρυφα τις επιχειρησιακές δυνατότητες των επιθετικών ελικοπτέρων μας, ενώ αποτελεί και το κατάλληλο όπλο, τόσο για την άμυνα των νησιών του Αιγαίου όσο και του Έβρου. pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.