Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πάλι γκαρίζουν οι τούρκοι... Χ€ΣΜ€ΝΟΙ και το ομολογούν για τα επιλέον ΕΞΙ RAFALE που θα έρθουν στην Ελλάδα...!!!

Από την πλευρά της η Daily Sabah αναφέρει πως “η Ελλάδα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι σχεδιάζει να αγοράσει άλλα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale,...







Από την πλευρά της η Daily Sabah αναφέρει πως “η Ελλάδα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι σχεδιάζει να αγοράσει άλλα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale, καθώς οι εντάσεις συνεχίζουν να φουντώνουν με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Επικαλείται δε την δήλωση Μητσοτάκη στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη και υπενθυμίζει πως “Ελλάδα και η Τουρκία έφτασαν κοντά σε μια στρατιωτική αντιπαράθεση σε μια σύγκρουση για την εξερεύνηση φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο πέρυσι.”

Η τουρκική εφημερίδα δεν παραλείπει να σημειώσει πως “η Αθήνα συμμετέχει επίσης στις διαπραγματεύσεις για την αγορά τεσσάρων νέων φρεγατών”

“Η Τουρκία έχει εκφράσει συχνά ότι αναμένει από τη γειτονική της Ελλάδα να υιοθετήσει ειρηνικές πολιτικές λύσεις και όχι επιθετικές. Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πρόσφατα τον Ιούλιο ότι τα μεταχειρισμένα γαλλικά αεροσκάφη Rafale δεν θα αλλάξουν την ισορροπία ισχύος στην περιοχή. Μιλώντας τότε για την αγορά γαλλικών αεροσκαφών Rafale από την Αθήνα, ο Ακάρ είχε πει: «Συμμετείχαν σε αγώνα εξοπλισμών. Αγοράζουν τζετ, όπλα, εξοπλισμό. Δεν είναι δυνατόν να αλλάξουμε την ισορροπία ισχύος με μερικά μεταχειρισμένα τζετ»” συνεχίζει η τουρκική εφημερίδα δείγμα της τεράστιας νευρικότητας που επικρατεί στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την Sabah η Ελλάδα προορίζει 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων δυνάμεών της τα επόμενα πέντε χρόνια, σε μια περίοδο αυξημένης έντασης με τη γειτονική Τουρκία.

Η παράδοση των προηγουμένως συμφωνηθέντων 18 αεροσκαφών Rafale - 12 επί του παρόντος σε υπηρεσία στη Γαλλία και έξι νέων αεροπλάνων που θα κατασκευαστούν από την Dassault Aviation - έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα μέσα του έτους και να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Τα αεροσκάφη και η αγορά συμβατών πυραύλων αέρος-αέρος Meteor αναμένεται να κοστίσουν 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ (3,4 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η εφημερίδα επικαλείται και πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου που είπε πως “αναμένει από την Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της και να αποφύγει τις μονομερείς ενέργειες και προσπάθειες για τετελεσμένα αποτελέσματα, καθώς η Άγκυρα θέλει την περιοχή του Αιγαίου να είναι κόμβος φιλικών σχέσεων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.