Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑΤΙ ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΑΓΗ... ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΑΣΧΕΤΟΥΣ, ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ Η ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ...! ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ...

ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΑΜΕ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΚΑΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ... Δεν γνωρίζουν καν τι είν...




ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΑΜΕ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΚΑΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ...

Δεν γνωρίζουν καν τι είναι η ΧΑΓΗ και το Δ.Δ. και αμολάνε απίστευτες αρλούμπες και τσιτάτα που απορρέουν από την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, και την προσπάθεια κατάδειξης της άνομης συμπεριφοράς της τουρκίας.

Σάββας Ε. Χατζηπαρασκευάς
Εφημερίδα "Στόχος"




Καμιά επίλυση της διαφοράς μας με την τουρκία δεν μπορεί να γίνει και ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ στην Χάγη... Και ο λόγος είναι απλούστατος.
Για να γίνει παραπομπή στο Δ.Δ. της Χάγης πρέπει ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ χώρες να έχουν αποδεχθεί τη γενική υποχρεωτική δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου.
Και η τουρκία δεν το έκανε στο παρελθόν, δεν το έχει κάνει τώρα, και δεν θα το κάνει στο μέλλον. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ... Τελεία και Παύλα.

Η Χάγη δεν είναι το Δικαστήριο της πόλης μας όπου εκδικάζεται μια υπόθεση για την οποία έχουμε προσφύγει ακόμη κι αν δεν εμφανιστεί ο αντίδικος, ο οποίος μπορεί να καταδικαστεί ερήμην.

Όσο η Τουρκία δεν υποβάλει δήλωση αποδοχής της δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου, η προσφυγή στη Χάγη είναι ανέφικτη και χωρίς ουσία αν γίνει μονομερώς, αφού το Δ.Δ. δεν θα μπεί στην ουσία της προσφυγής. Κι αυτό συνέβη ξανά στα μέσα της δεκαετίας του '70 με την τότε μονομερή προσφυγή της Ελλάδος.

Η Ελλάδα επίσης αποδέχθηκε τη δικαιοδοσία το 1994 με την επιφύλαξη ότι δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του δικαστηρίου θέματά της που άπτονται της εθνικής ασφάλειας και άμυνας.

Η επιφύλαξη τότε έγινε για να μην προσφύγει η Τουρκία για το θέμα της αμυντικής θωράκισης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, ζήτημα που εγείρει μετά μανίας σήμερα...

Αλλά ακόμη κι αν η τουρκία έκανε μια ανεπανάληπτη στροφή και έλεγε "πάμε στην Χάγη" θα το έκανε με την προυπόθεση ότι στην κοινή μας προσφυγή θα έμπαιναν μέσα και επιπλέον θέματα, όπως η αποστρατικοποίηση των νήσων, οι γκρίζες ζώνες και τα νησιά που αμφισβητεί η τουρκία κλπ, κάτι το οποίο είναι ΑΔΥΝΑΤΟ για την Ελλάδα να αποδεχτεί...

Γιατί όμως δεν θέλει "Χάγη" η τουρκία για τα θέματα Υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ...;; Γιατί εκεί στο Δ.Δ. ακόμη και αν η απόφαση την ευνοεί, αυτά που θα πάρει από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι απείρως ελαχιστότερα από αυτά που διεκδικεί με το δόγμα της "Γαλάζιας Πατρίδας"




Ένα δόγμα που δεν το έχουν ρίξει στο τραπέζι ως διαπραγματευτικό όπλο -για να τσιμπήσουν ότι περισσότερο γίνεται- αλλά το έχουν εμφυσήσει στην τουρκική κοινωνία, προετοιμάζοντας την για ενέργειες μη συμβατές με την διεθνή νομιμότητα προς εκπλήρωση του.

Όπως δεν υπάρχει κανείς στην Ελλάδα, που να μπορεί -ακόμη κι αν θέλει- να παραχωρήσει όσα η τουρκία διακδικεί, έτσι δεν υπάρχει και κανείς στην τουρκία, με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, να υποχωρήσει από τις διεκδικήσεις που έχουν καθιερωθεί στην συνείδηση του μέσου τούρκου.

Το μισό Αιγαίο και ολόκληρη η Ανατολική Μεσόγειος, ούτε γίνεται, ούτε πρόκειται ποτέ να παραδοθούν από το Δ.Δ. της Χάγης στην τουρκία... Το μισό Αιγαίο και ολόκληρη η ανατολική Μεσόγειος η τουρκία θεωρεί ότι της ανήκουν και θα έρθει να τα πάρει με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζει από την ιστορία της...

Το αν κάποιοι σήμερα αναμασούν το σενάριο του Διεθνούς Δικαστηρίου, πιστεύοντας ότι έτσι κερδίζουμε χρόνο ή πως θα κάνουμε "την μούρη κρέας" της τουρκίας καταδεικνύοντας την μη αποδοχή του, είναι μια άλλη κουβέντα, που την σκοπιμότητα της πρέπει να αντιληφθούν αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, με συνέπεια να μην προετοιμάζονται για το πλέον πιθανό σενάριο οι Έλληνες...

Σάββας Ε. Χατζηπαρασκευάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.