Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αποκάλυψη: Η στημένη απογραφή πληθυσμού των Σκοπίων και η απόκρυψη της ταυτότητας χιλιάδων Ελλήνων της περιοχής

Ετοιμάζονται για νέα "μαγειρέματα" οι Σκοπιανοί σε σχέση με τους χιλιάδες ελληνικής καταγωγής κατοίκους του κρατιδίου. Ως γνωστό ...





Ετοιμάζονται για νέα "μαγειρέματα" οι Σκοπιανοί σε σχέση με τους χιλιάδες ελληνικής καταγωγής κατοίκους του κρατιδίου.

Ως γνωστό την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, το σκοπιανό κράτος ξεκίνησε απογραφή πληθυσμού η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την καταγραφή των κατοίκων της χώρας .

Στη χώρα αυτή δεν έχει λάβει χώρα απογραφή για σχεδόν 20 χρόνια, ενώ η τελευταία πραγματοποιήθηκε το 2002, αφού το 2011, ναι μεν ξεκίνησε αλλά διακόπηκε πριν την ολοκλήρωσή της, λόγω διαφωνιών μεταξύ Σλάβων και Αλβανών μελών της επιτροπής.



Με έντονη την καχυποψία μεταξύ των δύο μεγάλων εθνοτικών κοινοτήτων της χώρας (Σλάβων και Αλβανών), οι Σκοπιανοί σίγουρα θα αποκρύψουν και τον πραγματικό αριθμό των Ελλήνων που ζουν στην χώρα με διάφορα τερτίπια.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2002, είχε ανακοινωθεί ότι το 64,18% ήταν Σκοπιανοί, το 25,17% Αλβανοί, το 3,85% Τούρκοι, το 2,66% Ρομά, το 1,8% Σέρβοι, το 0,85% Βόσνιοι και το 0,5% «Βλάχοι». Τότε αναφέρθηκε ότι μόλις 422 άτομα δήλωσαν Έλληνες στην καταγωγή.

Η αλήθεια όμως απέχει παρασάγγας από τα “μαγειρέματα” των Σκοπιανών τόσο τότε όσο και τώρα.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι στην απογραφή του 1991 είχε αποκαλυφθεί ότι το 18% του πληθυσμού είχε ελληνική συνείδηση.

Που ήταν όμως στην συνέχεια όλοι αυτοί οι χιλιάδες Έλληνες; Οι Σκοπιανοί τους κατέγραφαν ως Σλαβόφωνους πολίτες παρά την ελληνορθόδοξη καταγωγή και συνείδησή τους.

Μεθοδευμένα τα Σκόπια βαδίζουν στα χνάρια των Τούρκων με απειλές και διωγμούς του ελληνικού πληθυσμού. Οι απόγονοι λοιπόν αυτού του 18% υπάρχει μεγάλη περίπτωση να αναγκάστηκαν να δηλώσουν κάτι που φυσικά δεν είναι.

Ο γνωστός μας Κίρο Γκλιγκόροφ, πρώην πρόεδρος των Σκοπίων, είχε δηλώσει ότι υπάρχουν 200.000 Έλληνες και Ελληνόβλαχοι. Το 2010 η Αικατερίνη Βίδα δασκάλα στα Σκόπια και απόγονος πολιτικών προσφύγων, ανέφερε ότι υπάρχουν 300.000 Έλληνες.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την απογραφή του 1941, η οποία έγινε με ευθύνη των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, επί συνόλου 800.000 πληθυσμού κατεγράφησαν 100.000 Έλληνες το γένος, Χριστιανοί Ορθόδοξοι στο θρήσκευμα, δηλαδή το 12% του πληθυσμού.

Η απογραφή του 1951 αναφέρονται 158.000 Έλληνες, από τους οποίους 25.000 είναι γηγενείς κάτοικοι του Μοναστηρίου, 100.000 βλαχόφωνοι, 3.000 Σαρακατσαναίοι και 32.000 Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες του εμφυλίου, δηλαδή το 18% του εξ 900.000 πληθυσμού.

Με την απογραφή του 1991 αποκαθίσταται εν μέρει η αλήθεια. Παρ΄ότι δεν κοινοποιήθηκαν λεπτομερή απογραφικά στοιχεία, εν τούτοις στον σκοπιανό αντιπολιτευόμενο Τύπο δημοσιεύθηκαν πληροφορίες περί του ότι ποσοστό μεταξύ 12 και 18% δήλωσε ότι έχει ελληνική εθνική συνείδηση.

Οι Σκοπιανοί, είναι σίγουρο ότι θα κάνουν τα δικά τους παιχνίδια, για να εξαφανίσουν”, ως δια μαγείας τους Έλληνες ή γρεκομάνους όπως αναφέρονταν παλιά, για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Η Ελλάδα μονίμως απούσα στο κρατίδιο αυτό όπως και στην Βόρειο Ήπειρο, ενώ φυσικά δεν ενδιαφέρθηκε και καμία ΜΚΟ. pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.