Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ψεύτικοι εμβολιασμοί στον Παλαμά Καρδίτσας: Παρέμβαση εισαγγελέα στην υπόθεση

Στο «στόχαστρο» εισαγγελικής έρευνας με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών Λάρισας μπαίνει το θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά ε...






Στο «στόχαστρο» εισαγγελικής έρευνας με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών Λάρισας μπαίνει το θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα.

Αντικείμενο της έρευνας που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Καρδίτσας είναι η διερεύνηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση, όσον αφορά δηλαδή και αυτούς που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά αλλά και αυτούς, στο όνομα των οποίων εκδόθηκαν.

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στους ιατρικούς συλλόγους όλης της χώρας αλλά και στις υγειονομικές αρχές, προκειμένου να αποτρέψουν περιστατικά με «μαϊμού» εκδόσεις πιστοποιητικών, αλλά και ψευδή «θετικά» rapid τεστ, τα οποία δίνουν… απαλλαγή από τον εμβολιασμό.

Αν και ακόμα δεν έχει γίνει κάποια γραπτή καταγγελία, συχνά γιατροί σε διαφορετικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας γίνονται δέκτες τηλεφωνικών κυρίως οχλήσεων από πολίτες, οι οποίοι προσπαθούν να… γλιτώσουν τον εμβολισμό, προσφέροντας ακόμα και χρηματικά ποσά στους γιατρούς που θα τους χορηγήσουν το έγγραφο που θέλουν.
Ψεύτικοι εμβολιασμοί: «Αντιεμβολιαστές δρουν οργανωμένα και συντεταγμένα»

Μάλιστα, όπως λένε στο newsit.gr οι πρόεδροι ιατρικών συλλόγων, οι αντιεμβολιαστές έχουν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, ενώ δεν αποκλείουν κάποιοι από αυτούς να έχουν διεισδύσει σε εμβολιαστικές δομές με στόχο να πιστοποιήσουν εμβολιασμούς, οι οποίοι δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

«Έχουμε προφορικές αναφορές επίσημες καταγγελίες στους Ιατρικούς Συλλόγους. Έχω πειστεί πλέον ότι οι αντιεμβολιαστές και δεν μιλάω για τους ανεμβολίαστους, δρουν οργανωμένα και συντεταγμένα. Δηλαδή έχουν συγκεκριμένο σχέδιο και πλάνο. Υπάρχουν προφορικές αναφορές και όχι επίσημες καταγγελίες», λέει στο newsit.gr, η αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Υπάρχουν τρία επίπεδα δράσης. Το ένα έχει να κάνει με την πίεση στα ιατρικά κέντρα για την έκδοση ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή για ιδεολογικούς λόγους ή που να συνοδεύεται με οικονομική συναλλαγή.

Το δεύτερο είναι η πίεση που ασκείται σε φορείς που εκδίδουν rapid test για να εκδώσουν θετικά test ώστε να έχουν πιστοποιητικό νόσησης και να αποφύγουν τον εμβολιασμό για 6 μήνες και φυσικά να μπουν σε καραντίνα.

Όσον αφορά το τρίτο έχουμε βάσιμες υποψίες ότι υπάρχουν αντιεμβολιαστές, άνθρωποι δηλαδή με αντιεμβολιαστική συμπεριφορά οι οποίοι έχουν παρεισφρήσει σε εμβολιαστικές δομές και προσπαθούν με διάφορους τρόπους να πιστοποιήσουν εμβολιασμούς που δεν έχουν γίνει.

Μου έχουν αναφέρει προφορικά γιατροί ότι έχουν δεχτεί κυρίως τηλεφώνου προσφορές 100- 200 ευρώ για την έκδοση ψευδών rapid test ή μοριακών τεστ για να μπορέσουν να έχουν το πιστοποιητικό νόσησης».
Ψεύτικοι εμβολιασμοί: «Οι γιατροί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί…»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Γιώργος Γεωργιάδης αναφέρει στο newsit.gr ότι έχουν ενημερωθεί εργαστήρια αλλά και γιατροί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Γραπτή αναφορά δεν έχω. Αλλά γνωρίζουμε ότι κάτι γίνεται. Ξέρουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Ήδη καλέσαμε όλα τα εργαστήρια και τους συναδέλφους και πήραμε απόφαση ότι αν διαπιστώσουμε έστω και ένα γραπτό μήνυμα θα πέσει αυστηρή καμπάνα από τον Σύλλογο», λέει στο newsit.gr, o πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Δράμας, Γεώργιος Γεωργιάδης και συμπληρώνει:

«Αυτό που ακούγεται είναι αληθές. Δηλαδή ακούμε από συναδέλφους ότι έγινε το ένα και το άλλο αλλά κανένας δεν τόλμησε να το κάνει γραπτώς. Το γραπτώς σημαίνει ότι αμέσως ξεκινάει η πειθαρχική διαδικασία. Ακούμε ότι γίνονται rapid test σε εισόδους πολυκατοικίας. Έγινε καταγγελία ότι αυτά δεν ελέγχονται. Για το PCR μεσολαβεί και κάποιο άλλο κέντρο που δεν μπορεί να βγει ψευδές και δηλώνεται άμεσα.

Πρέπει αυτοί που κάνουν το εμβόλιο να κάνουν ένα μήνα μετά τεστ αντισωμάτων. Δεν μιλάμε για το νοσοκομείο μιλάμε για τους ιδιώτες ιατρούς. Υπάρχουν μερικοί που είναι αντιεμβολιαστές κλινικοί ιατροί, αν συνεννοηθούν με έναν εργαστηριακό γιατρό και του πει θα σου στείλω κάποιον βγάλε τον θετικό για να μην κάνει το εμβόλιο. Αυτό ακούστηκε ότι γίνεται. Ξέρουμε ότι γίνεται και στείλαμε αυστηρές προειδοποιήσεις. Κάποτε θα πρέπει να σεβαστούμε τη δημόσια υγεία», καταλήγει o πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Δράμας, Γεώργιος Γεωργιάδης.

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.