Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ... Τουρκικό υπουργείο Αμύνης : «Παράνομες, επιθετικές και επεκτατικές οι ενέργειες της Ελλάδας»

Η Ελλάδα δημοσίευσε NAVTEX που περιλαμβάνει τουρκική υφαλοκρηπίδα στα ανατολικά της Κρήτης. Η Τουρκία ενάντια σε αυτήν την NAVTEX που έγιν...







Η Ελλάδα δημοσίευσε NAVTEX που περιλαμβάνει τουρκική υφαλοκρηπίδα στα ανατολικά της Κρήτης. Η Τουρκία ενάντια σε αυτήν την NAVTEX που έγινε με το πρόσχημα των ερευνών δημοσίευσε αντί NAVTEX. Πηγές του υπουργείου Αμύνης δήλωσαν πως “Ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα κατά της τελευταίας προκλητικής απόπειρας”.
…………..

(Σχετικά με την ελληνική NAVTEX) οι πηγές του υπουργείου Αμύνης δήλωσαν :

” Εξετάζοντας το πεδίο εντοπίστηκε πώς ένα τμήμα του ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Ενάντια σε αυτήν την παράνομη, προκλητική και επεκτατική πρωτοβουλία της Ελλάδας η οποία χωρίς συντονισμό με την Τουρκία όπως επιβάλλει το διεθνές δίκαιο, ανακοίνωσε πως θα προβεί σε επιστημονικές έρευνες στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, δημοσιεύτηκε NAVTEX μας, πού ανακοινώνει πως ένα τμήμα των εργασιών είναι στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και ότι επιβάλλεται ο συντονισμός με τις τουρκικές αρχές.
…..
Παρά τις άκρως σαφείς διατάξεις και πρακτικές του διεθνούς δικαίου, η Ελλάδα συνεχίζει την παράνομες, επιθετικές και επεκτατικές συμπεριφορές και ενέργειες, ενώ υπό την επωνυμία των επιστημονικών εργασιών, συνεχίζει τις προκλητικές απόπειρες της κατά της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Μάλιστα αυτού του είδους τις προσπάθειες επιχειρεί να τις πραγματοποιήσει κρυβόμενη πίσω από την ΕΕ, ενώ επιχειρεί να καταστήσει την ΕΕ, όργανο στις δικές τις παράνομες, επιθετικές επεκτατικές και προκλητικές ενέργειες. Είναι επίσης σαφές ότι αυτές οι μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας, είναι μέρος των προσπαθειών της να μετατρέψει τα προβλήματα της με τη χώρα μας, σε προβλήματα Τουρκίας- ΕΕ. Μάλιστα η Ελλάδα χωρίς να αρκείται σε αυτό, παραβλέπει τις δικές της παράνομες, επιθετικές και επεκτατικές ενέργειες που παραβιάζουν ακόμη και τις συμφωνίες που έχει υπογράψει, όπως διακρίνεται σαφώς με τις άδικες και παράνομες ενέργειες που παραβιάζουν το αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νήσων, ενώ απευθύνει αβάσιμες κατηγορίες και ισχυρισμούς κατά της Τουρκίας.
…..
Η προσδοκία μας από την Ελλάδα είναι αντί να προβαίνει σε αβάσιμες κατηγορίες και ισχυρισμούς, να επιδείξει συμπεριφορές που αρμόζουν στο διεθνές δίκαιο, στο πνεύμα της συμμαχίας και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Ενώ οι φιλικές και συμμαχικές χώρες, πρέπει να δούνε το δίκιο της Τουρκίας και την σύμφωνα με το δίκαιο και τη λογική προσέγγιση και στάση της, πρέπει να αξιολογήσουν υπό το πρίσμα της λογικής, της επιστήμης και με αντικειμενικά κριτήρια, τις ενέργειες, τις δηλώσεις, τις πρακτικές και τους ισχυρισμούς της Ελλάδας και να μην βλέπουν την κατάσταση μόνο από τη σκοπιά της αλληλεγγύης της ΕΕ. ”

https://www.trthaber.com/haber/gundem/turkiyeden-yunanistanin-navtexine-itiraz-navtexi-610235.html

20/9/2021

Σχ. : Το κράτος μαφία της περιοχής, έχει το θράσος να κατηγορεί την Ελλάδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.