Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ... Σουβλάκι: Αυξάνεται η τιμή στο αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων

Ούτε το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων, το παραδοσιακό σουβλάκι θα καταφέρει να ξεφύγει από τον κλοιό ανατιμήσεων με την τιμή του να αυξάνετα...







Ούτε το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων, το παραδοσιακό σουβλάκι θα καταφέρει να ξεφύγει από τον κλοιό ανατιμήσεων με την τιμή του να αυξάνεται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, η αύξηση της τιμής του κρέατος αναμένεται να φέρει ανατίμηση και στο σουβλάκι. Το τυλιχτό θα το αγοράζουμε, πλέον, με δύο ευρώ και 80 λεπτά, ενώ για κάποιους, πιο ψαγμένους των γεύσεων, μία πίτα με μπιφτέκι γαλοπούλας μπορεί να φτάσει τα 3,80.

Το σουβλάκι θυμίζει την τιμή της αμόλυβδης

Τα καταστήματα που κρατούν την τιμή στο σουβλάκι στα 2,50 είναι, πλέον, λίγα. Είναι κυρίως συνοικιακά, όπου οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να χάσουν την πελατεία τους και απορροφούν οι ίδιοι το κόστος και την ακρίβεια των πρώτων υλών. Ωστόσο, αυτό όπως λένε δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι αυξήσεις στα καύσιμα και τις πρώτες ύλες συμπαρασύρουν προς τα πάνω και τις τιμές. Έτσι κατά μέσο όρο στα καταστήματα που το τυλιχτό σουβλάκι έκανε 2,30 πήγε στα 2,80 ευρώ, το σκέτο καλαμάκι από 1,60 πήγε στο 1,90, ενώ η μερίδα γύρος σκαρφάλωσε από τα 7,10 στα 7,40 ευρώ.

Έτσι το αγαπημένο φαγητό των φοιτητών και των εργαζόμενων έχει πάψει πια να είναι η φτηνή λύση που γεμίζει το στομάχι.

Μία τετραμελής οικογένεια, λοιπόν, με δύο ενήλικες και δύο παιδιά, θα χρειαστεί να φάει στο σπίτι τουλάχιστον 6 τυλιχτά. Προς 2,80 το ένα αυτό σημαίνει 16.80 λεπτά μόνο για τα σουβλάκια. Αν συνυπολογίζει κανείς μία σαλάτα χωριάτικη με 6,20. μία πατάτες 3 ευρώ και 4 αναψυκτικά προς 1,20 συνολικά 4,80, τότε το κόστος φτάνει στα 30.80 από 26,50 ευρώ. Μία αύξηση, δηλαδή, 16% για μία λιτή οικογενειακή βραδιά που σίγουρα κανείς δεν θα βαρυστομαχιάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.