Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Χουνέρι» των Ινδών σε Ερντογάν για την Κύπρο -Πήγε να παίξει το «χαρτί» του Πακιστάν και κάηκε

Αναδύονται συνεχώς νέοι αντίπαλοι της Τουρκίας παρά την προκλητικά ήπια στάση πολλών μεγάλων δυνάμεων-Ο Τούρκος πρόεδρος είχε ζητήσει επιστ...







Αναδύονται συνεχώς νέοι αντίπαλοι της Τουρκίας παρά την προκλητικά ήπια στάση πολλών μεγάλων δυνάμεων-Ο Τούρκος πρόεδρος είχε ζητήσει επιστροφή του Κασμίρ στο Πακιστάν

Ηχηρό μήνυμα έστειλε χθες η Ινδία στη Τουρκία κατά την διάσκεψη του ΟΗΕ. Ο Ινδός εκπρόσωπος μίλησε για παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ στην Κύπρο από την Τουρκία, μόλις ο Ερντογάν έθεσε θέμα του Κασμίρ. Αυτές οι κινήσεις εκνεύρισαν τόσο τον Τούρκο πρόεδρο όσο και την τουρκική διπλωματία που βλέπει να αναφύονται αντίπαλοι της παντού πλέον, παρά την ήπια άλλων μεγάλων δυνάμεων.

“Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έθεσε για άλλη μια φορά το ζήτημα του Κασμίρ στον ΟΗΕ. Η Ινδία ανταποκρίθηκε άμεσα, καλώντας τους παγκόσμιους ηγέτες να σεβαστούν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την κυπριακή τραγωδία”, αναφέρουν ινδικά ΜΜΕ.



Αυτήν την στιγμή ο Ερντογάν γύρισε στην Τουρκία, μετά την επίδειξη ισχύος την οποία έκανε στις ΗΠΑ, με την μεγάλη κουστωδία του.

Εκτιμάται από ειδικούς ότι αυτή η τοποθέτηση του Ν. Δελχί έγινε επειδή η Τουρκία, για άλλη μία φορά εμπλέκεται στα εσωτερικά της Ινδίας.

Μιλάμε για το ζήτημα του Κασμίρ, όπου η Άγκυρα, ακολουθεί την προκλητική ''γραμμή'' του Πακιστάν στο ζήτημα.
Πληροφορίες φέρουν την Άγκυρα να έχει πάρει σοβαρά το σχέδιο κατά του Ν. Δελχί σχετικά με το Κασμίρ, σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ως “ηγέτιδα δύναμη” στην κεντρική Ασία.

Τονίζεται επίσης ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν πυρετωδώς εδώ και μεγάλο διάστημα τον δικό τους αμυντικό άξονα στην περιοχή της Α.Μεσογείου απέναντι σε (Ελλάδα-Αίγυπτο-Κύπρο) με χώρες που έχουν την ίδια θρησκεία και κυρίως συμφέροντα.

Άγκυρα και Ισλαμπαμπάντ ετοιμάζουν μόνιμη παρουσία μονάδων επιφανείας και αεροσκαφών του πακιστανικού ΠΝ στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, με την οποία ο Ερντογάν ευελπιστεί να υφαρπάξει θαλάσσια οικόπεδα από Ελλάδα και λοιπές χώρες.

Η Άγκυρα, συνεχίζει το ίδιο μοτίβο που ακολούθησε στο Αρτσάχ, αυτή τη φορά για την περιοχή του Κασμίρ. Στο ρόλο του Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται το Πακιστάν, με το οποίο φαίνεται ότι έχει στηθεί μία συμμαχία τόσο εναντίον της Ινδίας, όσο και κατά των μεσογειακών χωρών.

Το Νέο Δελχί ουσιαστικά ασχολείται για πρώτη φορά επίσημα με το θέμα των Κατεχομένων εδαφών από την Τουρκία, στηλιτεύοντας τις τουρκικές διαχρονικές προκλήσεις, στην Α.Μεσόγειο.

Πρόκειται για μια ευχάριστη εξέλιξη, αφού σε ειδική αξιολόγηση ασφάλειας τον Σεπτέμβριο του 2020, Το Νέο Δελχί διαπίστωσε ξεκάθαρα ότι η Τουρκία χρηματοδοτεί και υποστηρίζει τρομοκρατικές δραστηριότητες κατά της Ινδίας, σε συνεργασία και με ισλαμικές οργανώσεις .

Οι ινδικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι χειριστές που εδρεύουν στην Τουρκία, με την προφανή υποστήριξη της κυβέρνησης της Άγκυρας, διευκολύνουν ομάδες Ινδών τρομοκρατών να ταξιδέψουν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του ISIS, δείχνοντας ότι μυαλό δεν υπάρχει σε πολλούς εκεί στην Άγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.