Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θεραπεία αϋπνίας - Καταπολέμηση της αϋπνίας με τρεις απλούς τρόπους

Η άμεση θεραπεία για την αϋπνία είναι εξαιρετικά απαραίτητη για ανθρώπους που αισθάνονται υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, επειδή συνήθ...



Η άμεση θεραπεία για την αϋπνία είναι εξαιρετικά απαραίτητη για ανθρώπους που αισθάνονται υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, επειδή συνήθως δεν καταφέρνουν να κοιμηθούν τη νύχτα. Άνθρωποι που δεν έχουν βιώσει τέτοια συμπτώματα, μπορεί να πιστεύουν ότι η αϋπνία είναι ένα πολύ απλό πρόβλημα ύπνου, ωστόσο κάθε άλλο παρά απλό είναι και η διόγκωση του προβλήματος μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα υγείας.

Εάν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζετε συμπτώματα αϋπνίας μπορεί να μην σας ανησυχούν ακόμη, αλλά καθώς γίνονται πιο έντονα, θα πρέπει να αναζητήσετε θεραπείες καταπολέμησης των συμπτωμάτων της αϋπνίας. Στην αρχή μπορεί να τρομάξετε από το πόσες πολλές θεραπείες υπάρχουν, ειδικά στο Διαδίκτυο. Αλλά μην ανησυχείτε, γιατί το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις κατηγοριοποιήσετε σε τρία βασικά στοιχεία, όπως φάρμακα και φυσικά συμπληρώματα, αλλαγές στον τρόπο ζωής και αλλαγές συμπεριφοράς.


1) Θεραπεία συμπεριφοράς

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι εκτός από τα φάρμακα, η κατάλληλη συμπεριφορά βοηθά στη θεραπεία της αϋπνίας. Στην πραγματικότητα, οι μελέτες δείχνουν ότι οι αλλαγές στη συμπεριφορά βοήθησαν τους ασθενείς να αποφύγουν τα έντονα συμπτώματα της αϋπνίας σε μεγάλο βαθμό. Η θετική σκέψη σε συνδυασμό με τη συμπεριφορική θεραπεία βοηθά σημαντικά τον ασθενή να κατανοήσει την αιτία του προβλήματος του. Με αυτήν την προσέγγιση επίσης, βοήθησε το άτομο και τον γιατρό να καθορίσουν την καλύτερη θεραπεία για τον ασθενή.

2) Αλλαγές στον τρόπο ζωής

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι σήμερα ζουν έναν γρήγορο και μοντέρνο τρόπο ζωής. Αυτό επιτρέπει λίγη ή καθόλου χαλάρωση για το άτομο και αυτό με την σειρά του οδηγεί σε αϋπνία. Επομένως, χρειάζεστε θεραπείες αϋπνίας που θα σας επιτρέψουν να επιβραδύνετε λίγο την ένταση της καθημερινότητας. Για παράδειγμα, οι ασκήσεις χαλάρωσης συνιστώνται περισσότερο για να χαλαρώσετε τους μυς και το σώμα σας στο σύνολό του. Αυτές οι ασκήσεις συνήθως περιλαμβάνουν την κατάλληλη αναπνοή, τον διαλογισμό και άλλες τεχνικές για να χαλαρώσετε το μυαλό.

3) Φάρμακα

Όποτε δεν λειτουργούν οι δύο πρώτες θεραπευτικές προσεγγίσεις, υπάρχουν φάρμακα και φυσικά συμπληρώματα για χρήση. Ωστόσο, πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο, θα πρέπει να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια εξειδικευμένου γιατρού. Όχι μόνο για να λάβετε την κατάλληλη θεραπεία αλλά και για τη σωστή αξιολόγηση του προβλήματός σας. Επιπλέον, συνιστάται να καταφεύγετε σε φάρμακα για τη θεραπεία της αϋπνίας όταν και μόνο όταν γίνεται χρόνια και δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με τις δύο πρώτες προσεγγίσεις θεραπείας. Τονίζεται ότι τα φάρμακα πρέπει να είναι η έσχατη λύση γιατί εκτός από τους κινδύνους παρενεργειών των υπνωτικών χαπιών, η ανάπτυξη της εξάρτησης δημιουργεί επίσης σημαντική ανησυχία. Η μειωμένη αρτηριακή πίεση, η ναυτία και το άγχος είναι μερικές από τις πιο συχνές παρενέργειες των υπνωτικών χαπιών.
 
Υπάρχουν, ωστόσο, και φυσικά συμπληρώματα που μπορούν αποτελεσματικά να βοηθήσουν στην μείωση ή και την απαλλαγή από τα συμπτώματα της αϋπνίας.

Το τσάι κάνναβης https://hempoilshop.gr/pos-na-etimasete-ena-tsai-botanon-me-anthous-kannavis/ αποτελεί μια εξαιρετική λύση στην αντιμετώπιση της αϋπνίας με φυσικό τρόπο καθώς αποτελεί φυσικό αγχολυτικό χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες του φυτού κάνναβης.

Εάν τα συμπτώματα επιμένουν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε από τις παραπάνω θεραπείες αϋπνίας και θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη σοβαρότητα της κατάστασής σας καθώς και τη γενική κατάσταση της υγείας σας. Η ουσία είναι ότι η αϋπνία έχει πάντα μια θεραπεία και εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε πάντα να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ιατρού εάν χρειαστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.