Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σχολή Ευελπίδων: Θεσπίζει τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου

Σχολή Ευελπίδων: Θεσπίζει τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου με διευθυντή τον εξαίρετο καθηγητή Δρ Κωνσταντίνο Γρίβα Ένας νέος ακαδημαϊκός ...








Σχολή Ευελπίδων: Θεσπίζει τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου με διευθυντή τον εξαίρετο καθηγητή Δρ Κωνσταντίνο Γρίβα

Ένας νέος ακαδημαϊκός τομέας ξεκίνησε σήμερα την πορεία του στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Είναι ο Τομέας Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου που προστίθεται στους υπάρχοντες τέσσερις. Σύμφωνα με το Defence-point.gr, η ίδρυση του συγκεκριμένου τομέα αποτελούσε διακαή επιθυμία του ΓΕΣ που αποσκοπούσε να ενισχύσει την στρατιωτική ακαδημαϊκή εκπαίδευση και έρευνα έτσι ώστε να καλύψει τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ετών στον χώρο της στρατιωτικής επιστήμης.

Για παράδειγμα, με την εμφάνιση πολεμικών μεθοδολογιών όπως είναι ο «υβριδικός πόλεμος» και μια σειρά από άλλα. Μεγάλη συνεισφορά στη δημιουργία του νέου αυτού τομέα είχε ο Αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος έχει διατελέσει και διοικητής της ΣΣΕ.

Πρώτος διευθυντής του νέου τομέα ανέλαβε ο Καθηγητής Δρ. Κωνσταντίνος Γρίβας. Ο Κωνσταντίνος Γρίβας διδάσκει στη ΣΣΕ από το 2010. Το 2015 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο «Διεθνής Γεωγραφία και Συστημική Γεωπολιτική Ανάλυση των Σύγχρονων Οπλικών Τεχνολογιών» και το 2020 εκλέχθηκε πρωτοβάθμιος Καθηγητής.

Έχει σπουδάσει οικονομικά και εν συνεχεία εκπόνησε διδακτορική διατριβή πάνω στη γεωπολιτική και τις νέες στρατιωτικές τεχνολογίες υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Ιωάννη Θ. Μάζη. Μετά την εκπόνηση του διδακτορικού του έχει παρακολουθήσει ακαδημαϊκά προγράμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία.

Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον ειδικευμένο αμυντικό Τύπο. Υπήρξε αρθρογράφος του ιστορικού περιοδικού «Πτήση και Διάστημα» από το 1993 και εν συνεχεία εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό «Στρατηγική» και ως διευθυντής σύνταξης στο περιοδικό «Γεωπολιτική». Εκτός από τη ΣΣΕ διδάσκει και στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει γράψει πολλά βιβλία για θέματα γεωπολιτικής και σύγχρονων στρατιωτικών τεχνολογιών. Τα τελευταία εξ αυτών είναι «Η Στρατιωτική Άνοδος της Κίνας και η Γεωπολιτική του Πολέμου στη Μέση Ανατολή» και «Η Νέα Στρατιωτική Επανάσταση και η Ελληνική Αμυντική Στρατηγική» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λιβάνη. Έχει υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στη 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.