Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέο «χτύπημα» στον Ερντογάν από τις ΗΠΑ: Στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων οι Γκρίζοι Λύκοι από την Βουλή των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε τροπολογία που ζητεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την ένταξη των «Γκρίζων Λύκων» στη λίστα με τις τρ...







Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε τροπολογία που ζητεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την ένταξη των «Γκρίζων Λύκων» στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε πολυάριθμες τροπολογίες για τον νόμο NDAA (National Defense Authorization Act), συμπεριλαμβανομένης μιας που απαιτεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να προετοιμάσει μια έκθεση σχετικά με την τουρκική υπερεθνικιστική ομάδα Γκρίζοι Λύκοι, για να αποφασίσει αν θα χαρακτηρίσει την ομάδα ως τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με την τελική τροποποίηση, η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα μελετήσει «τις δραστηριότητες της οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων (Bozkurtlar & Ülkü Ocakları) που έχουν αναληφθεί κατά των αμερικανικών συμφερόντων, συμμάχων και διεθνών εταίρων, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης των κριτηρίων που πληρούνται για τον χαρακτηρισμό ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση».


Η καταγωγή των Γκρίζων Λύκων βρίσκεται στη νεανική πτέρυγα του σημερινού Κόμματος Εθνικού Κινήματος (MHP) του Μπαχτσελί. Οι Γκρίζοι Λύκοι έχουν συνδεθεί με εγκληματική βία σε όλη την Τουρκία, κυρίως κατά αριστερών ομάδων κατά τη δεκαετία του 1970. Το MHP βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον κυβερνητικό συνασπισμό, τον οποίο ηγείται το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η είδηση αναφέρθηκε αρχικά από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής (ANCA), μια ομάδα υπέρ της Αρμενικής πίεσης και υπεράσπισης, η οποία εργάζεται για την έγκριση της τροπολογίας.

Η Γερουσία των ΗΠΑ αναμένεται να εξετάσει την εκδοχή της για το National Defense Authorization Act (NDAA) τον επόμενο μήνα και αν η Γερουσία προσαρμόσει την τροπολογία με τον υπόλοιπο προϋπολογισμό της NDAA, το νομοσχέδιο θα πάει στο γραφείο του Προέδρου Joe Biden.

Η απόφαση σχετικά με το αν οι Γκρίζοι Λύκοι πληρούν τα κριτήρια χαρακτηρισμού ως ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης θα γίνει σύμφωνα με την έκθεση, η οποία θα πρέπει να προετοιμαστεί εντός 180 ημερών, όπως αναφέρει η τροπολογία. Εάν ο Υπουργός Εξωτερικών καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Γκρίζοι Λύκοι δεν πληρούν την προϋπόθεση για να χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση, η τροπολογία ζητά από το Τμήμα να αναφέρει λεπτομερώς το σκεπτικό του.

Η εν λόγω τροπολογία της Ελληνοαμερικανίδας από την Νεβάδα Ντίνα Τίτους εντάχθηκε στον αμυντικό προϋπολογισμό NDAA. Η Γαλλία ανακοίνωσε ομοίως πέρυσι ότι θα απαγορεύσει την τουρκική υπερεθνικιστική ομάδα, μετά την απαγόρευση της υπογραφής των Γκρίζων Λύκων από την Αυστρία το 2018. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε αυτές τις αποφάσεις και ζήτησε από τις δύο χώρες να τις ανατρέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.