Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εξαγριωμένοι οι τούρκοι με τους Αμερικάνους... «Οι ΗΠΑ υποθάλπτουν το ΡΚΚ - Θέλουν το Μεγάλο Κουρδιστάν»

Η τουρκική προπαγάνδα επίτηδες ταυτίζει ΡΚΚ-YPG για να συκοφαντήσει ΗΠΑ-ΕΕ ότι υποθάλπτουν την τρομοκρατία Οι Τούρκοι ανέκαθεν ήταν καλοί σ...





Η τουρκική προπαγάνδα επίτηδες ταυτίζει ΡΚΚ-YPG για να συκοφαντήσει ΗΠΑ-ΕΕ ότι υποθάλπτουν την τρομοκρατία

Οι Τούρκοι ανέκαθεν ήταν καλοί στην προπαγάνδα και στη διαστρέβλωση των γεγονότων προς όφελος και εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, μεταξύ αυτών και τα ΜΜΕ.

Τουρκική προσπάθεια ταύτισης YPG-PKK

Το μεγάλο πρόβλημα της Τουρκίας είναι το "Κουρδικό", με την απειλή δημιουργίας αυτόνομου κουρδικού κράτους να κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι της.

Η Τουρκία αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο επιχειρεί να τον εξαλείψει βασιζόμενη στην αρχή του "διαίρει και βασίλευε". Επιχειρεί λοιπόν με στρατιωτικά κυρίως μέσα αλλά και με οικονομικά και πολιτικά μέσα να διαιρέσει τους Κούρδους.

Είναι γνωστό ότι το ΡΚΚ είναι χαρακτηρισμένο ως τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ-ΕΕ. Αυτό το χρησιμοποιεί κατά κόρον η Τουρκία στα ΜΜΕ της, προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο, εξομοιώνοντας τους Κούρδους της Συρίας του YPG με το ΡΚΚ. Επίσης είναι γνωστό ότι οι Κούρδοι του YPG είναι πιστοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, πολεμώντας κατά του ISIS.

Συνδυαστικά με τα παραπάνω ουσιαστικά οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι ΗΠΑ-ΕΕ είναι σύμμαχοι με το ΡΚΚ, το οποίο οι ίδιοι έχουν προσδιορίσει ως τρομοκρατική οργάνωση.

Άρα στρέφονται σε βάρος της Τουρκίας.

Η Τουρκία στρατιωτικά προσπαθεί να πετύχει την συρρίκνωση των Κούρδων του YPG και τον εδαφικό διαχωρισμό τους στη Βόρεια Συρία, κυρίως μέσω ελέγχου του κυρίως και στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομου Μ4.

Δεν αποκλείεται με την επίφαση ότι το YPG, το οποίο οι Τούρκοι σκοπίμως ταυτίζουν με το ΡΚΚ, να πραγματοποιήσουν οι Τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις στο προσεχές χρονικό διάστημα, στρατιωτική επιχείρηση σε βάρος τους, ευελπιστώντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα εμπλακούν υπέρ των Κούρδων του YPG.

Στόχος της Τουρκίας είναι στην μεταπολεμική Συρία, εάν είναι δυνατόν να μην δημιουργηθεί ένα ημιαυτόνομο Κουρδικό κρατίδιο στα ΒΑ της χώρας, στα πρότυπα του αντίστοιχου κρατιδίου του Β. Ιράκ, αφού αυτό θα εγκυμονούσε μελλοντικούς κινδύνους για τη δημιουργία ενιαίου Κουρδικού κράτους στο οποίο θα προσχωρούσαν ΝΑ επαρχίες της Τουρκίας, οι οποίες κατοικούνται από Κούρδους.

Με γνώμονα λοιπόν τα παραπάνω, τουρκικό ΜΜΕ σε πρόσφατο προπαγανδιστικό άρθρο του ότι τάχα πρόσφατα "οι ΗΠΑ μετέφεραν τραυματίες τρομοκράτες του ΡΚΚ στο Ιράκ", αναφέρει τα εξής:

"Οι ΗΠΑ έστειλαν δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα για ενίσχυση στη βάση τους, η οποία δέχθηκε επίθεση με ρουκέτες στην περιοχή Şeddadi της επαρχίας Χασάκα, η οποία καταλαμβάνεται από την τρομοκρατική οργάνωση YPG / PKK στη βορειοανατολική Συρία. Οι τραυματίες τρομοκράτες του YPG/PKK μεταφέρθηκαν στο Ιράκ με τεθωρακισμένα οχήματα των ΗΠΑ.

Η αμερικανική βάση στην περιοχή Sheddadi, που βρίσκεται στα νότια της Haseke υπό κατοχή YPG/PKK, έγινε στόχος πυραυλικών επιθέσεων τα ξημερώματα χθες το πρωί.

Ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό από πού και από ποιον εκτοξεύθηκαν οι ρουκέτες, μαθεύτηκε ότι η σκοπιά στη βάση χτυπήθηκε από την επίθεση.

Δεν υπήρξαν πληροφορίες για απώλειες στο περιστατικό.

Μετά τις επιθέσεις, αμερικανικά ελικόπτερα πραγματοποίησαν έντονες πτήσεις στην επαρχία μέχρι χθες το μεσημέρι''.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, ''τρομοκράτες του YPG/PKK στην περιοχή βγήκαν επίσης στους δρόμους και ρώτησαν τους ντόπιους αν είχαν δει ξένους''.

Χθες το βράδυ, ο αμερικανικός στρατός απέστειλε δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα στη βάση του στο Shaddadi μέσω του συνοριακού περάσματος al-Walid στα σύνορα με το Ιράκ με τη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από τοπικές πηγές, οι αμερικανικές δυνάμεις μετέφεραν χθες 19 τραυματίες τρομοκράτες YPG/PKK από τη Χασάκα στη Σουλαϊμανίγια στο Ιράκ.

Πηγές ανέφεραν ότι οι τραυματίες τρομοκράτες περίμεναν στην συνοριακή πύλη της Σιμάλκα, πριν περάσουν στη Σουλαμανιγιά, καθώς η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδικού (KRG) δεν ενέκρινε τη διέλευσή τους.

Η παρουσία των ΗΠΑ στη Συρία

Με την έναρξη της επιχείρησης "Peace Spring" τον Οκτώβριο του 2019, οι ΗΠΑ έδωσαν προτεραιότητα στην εγκατάσταση τους γύρω από τα κοιτάσματα πετρελαίου ενώ εκκενώθηκαν οι βάσεις τους στην περιοχή επιχειρήσεων.

Συνεχίζοντας την υποστήριξή τους στην ''τρομοκρατική οργάνωση'' YPG/PKK, οι αμερικανικές δυνάμεις είναι επί του παρόντος παρόντες σε 11 βάσεις και στρατιωτικά σημεία στις κατεχόμενες περιοχές της επαρχίας Hasaka, Raqqa και Deir ez-Zor στη Συρία.

Η Ουάσινγκτον στέλνει συνεχώς ενισχύσεις σε στρατιωτικές βάσεις και σημεία που βρίσκονται σε πετρελαιοπηγές που καταλαμβάνονται από ''τρομοκράτες'' YPG/PKK.

Ελλάδα-Κουρδικό-Συρία

Την Ελλάδα τη συμφέρει μια Ομοσπονδιακή Συρία, με τη δημιουργία Κουρδικού ημιαυτόνομου κράτους. Ο λόγος είναι προφανής, αφού η ανοικοδόμηση της χώρας ενδέχεται να οδηγήσει αρκετούς Σύριους μετανάστες να πάρουν το δρόμο της επιστροφής στη χώρα τους, θα δώσει τη δυνατότητα μέσω ελληνικών εταιρειών να μετέχουμε στο ξαναχτίσιμο της Συρίας, ενώ τέλος ο κίνδυνος δημιουργίας ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους θα έρθει ακόμη ποιο κοντά για την Τουρκία, γεγονός που σημαίνει ότι θα εξακολουθήσει να έχει στραμμένη την προσοχή της εκεί.

Επιπλέον πέραν των όσων διατείνεται η Τουρκία ότι έχει τη δυνατότητα διεξαγωγής 2,5 πολέμων ταυτόχρονα, όταν ματώνει στα ανατολικά της και δεν έχει κλείσει το Κουρδικό, θα το σκεφθεί πάρα πολύ να ενεργήσει επιθετικά σε βάρος της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.