Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ... Το Πίρι Ρέϊς απέναντι από τη Λέσβο... Σε συναγερμό τα στρατιωτικά παρατηρητήρια στα νησιά...! Στο Αιγαίο άλλα δύο τουρκικά ερευνητικά...!!!

Σε επιφυλακή είναι και πάλι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας καθώς η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να «τεντώσει» την Ελλάδα, με στόχο να την ...






Σε επιφυλακή είναι και πάλι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας καθώς η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να «τεντώσει» την Ελλάδα, με στόχο να την φτάσει στα άκρα.

Η Τουρκία βγάζει και πάλι το ερευνητικό Πίρι Ρέις στο Αιγαίο. Χωρίς να παραβιάσει ευτυχώς τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας ή να μπει σε περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας, τουλάχιστον όχι ακόμα καθώς δεν υπάρχει ούτε σχετική NAVTEX, ωστόσο το στέλνει σε δεσμευμένη περιοχή απέναντι ακριβώς από την Λέσβο, θέτοντας όπως ήταν φυσικό σε συναγερμό τα παρατηρητήρια του Ελληνικού Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού. Το Πίρι Ρέις έχει φτάσει τις τελευταίες ώρες στην δεσμευμένη περιοχή και σύμφωνα με την σχετική οδηγία προς ναυτιλομένους θα μείνει εκεί μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου.

Η Τουρκία όμως όπως αποκαλύπτει το Πενταπόσταγμα έχει βγάλει στο Αιγαίο άλλα δύο ακόμα ερευνητικά ώστε να αναγκάσει τα ελληνικά συστήματα προείδοποίησης και παρακολούθησης να πάρουν «φωτιά».



Συγκεκριμένα το ερευνητικό Ντοκούζ Είλούλ, ένα τροποποιημένο εφοδιαστικό λιμένος επί της ουσίας, διενεργεί έρευνες για το ομώνυμο τουρκικό πανεπιστήμιο κατά μήκος των τουρκικών ακτών με το βράδυ της Τρίτης να εντοπίζεται στο στενό της Μυκάλης μεταξύ της Σάμου και της Τουρκίας.

Παράλληλα οι Ελληνικές Αρχές θα αναγκαστούν να παρακολουθούν τις επόμενες ώρες και τον πλου του ερευνητικού Μπιλίμ 2 το οποίο βγήκε από την Μαρμαρίδα και με προορισμό την Κωνσταντινούπολη η πορεία που έχει δηλώσει θα το φέρει να περάσει δυτικά των Ιμίων.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι τυχαίο πως ο τούρκος υπουργός εξωτερικών μιλώντας στο NTV αφού μίλησε και πάλι για μαξιμαλιστικές θέσεις της Αθήνας έδειξε την ενόχληση της Άγκυρας από τις συμμαχίες που δημιουργούνται στην Ανατολική Μεσόγειο, απειλώντας ακόμα και με την χρήση βίας. «Οποιαδήποτε συμφωνία που αποκλείει την Τουρκία δεν είναι έγκυρη. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα χωρίς να συνεργαστούν με την Τουρκία. Εάν παραβιάσουν τα δικαιώματά μας, θα αναλάβουμε δράση. Και το δείξαμε στο πεδίο της μάχης» είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Θέλοντας δε να προσπαθήσει για μια ακόμα φορά να σπάσει τον άξονα Αθήνας Καίρου μίλησε για νέα προσπάθεια με το κρατικό TRT να μεταδίδει χαρακτηριστικά: «Ανέφερε ( ο Τσαβούσογλου) επίσης πως συνεχίζεται η διαδικασία εξομάλυνσης με την Αίγυπτο και πως ετοιμάστηκε ένας οδικός χάρτης.

Ο Τσαβούσογλου μοιράστηκε την πληροφορία πως σήμερα ήρθε στην πρωτεύουσα Άγκυρα μια αντιπροσωπεία από την Αίγυπτο και ανέφερε:

«Σε περίπτωση που μετά από αυτές τις συνομιλίες αποφασίσουμε μαζί θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα στο θέμα του διορισμού πρέσβη».

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως σε περίπτωση που θελήσει και η Αίγυπτος μπορεί να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις στο θέμα των θαλάσσιων ζωνών δικαιοδοσίας και πρόσθεσε:

«Είναι προφανές ότι θα αποκτήσουν περισσότερο χώρο από μια συμφωνία που θα συνάψουν μαζί μας».

Υπογραμμίζοντας πως είναι ανοιχτοί στο διάλογο με όλους στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου ο Τσαβούσογλου είπε,

«Εμείς είμαστε πάντοτε έτοιμοι στο θέμα της δίκαιης μοιρασιάς. Ούτε επιτρέπουμε να καταπατήσουν το δικαίωμα μας ούτε καταπατάμε το δικαίωμα του αλλουνού. Αυτό άλλωστε είναι το δίκαιο».» pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.