Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Όμηρος Ευστρατιάδης για τις καταγγελίες βιασμού στον καλλιτεχνικό χώρο: Τώρα το θυμήθηκαν;

Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις του σκηνοθέτη Όμηρου Ευστρατιάδη για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητες για κακοποιητικές συ...







Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις του σκηνοθέτη Όμηρου Ευστρατιάδη για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητες για κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο σκηνοθέτης, ερωτηθείς για το ελληνικό #metoo, κατηγόρησε ουσιαστικά τις γυναίκες που μοιράστηκαν την εμπειρία του και έκαναν τις καταγγελίες, ότι αναζητούσαν δημοσιότητα.

«Αυτά για μένα είναι αστεία! Μετά από 60 χρόνια θυμήθηκαν αυτές οι κυρίες ότι τις βίασαν; Έβαλαν στη φυλακή τον Πέτρο; Μετά από τόσα χρόνια το να βγαίνει και να λέει κάποια κυρία για να βγει στην επιφάνεια, γιατί είναι ξεχασμένη, να καταγγέλλει επώνυμους ηθοποιός είναι απαράδεκτο» λέει χαρακτηριστικά ο Όμηρος Ευστρατιάδης, μιλώντας στο Mega. «Όταν έκανα την Σελήνη, εμένα μου την έπεφταν. Να βγω τώρα να καταγγείλω τις κοπέλες που την έπεφταν σε μένα;» προσθέτει για να στηρίξει τους… αμφίβολους ισχυρισμούς του.

Η εκνευρισμένη απάντηση της Ελεονώρας Μελέτη

«Θέλω να πω ότι οι δηλώσεις που ακούσαμε από τον Όμηρο Ευστρατιάδη επισκίασαν όλα τα υπόλοιπα που ήταν άξια σχολιασμού. Θέλω να πιστεύω, θέλω να το πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι ο άνθρωπος δεν ήθελε να πει αυτό που ακριβώς είπε ή δεν ήθελε να περάσει αυτό που είπε όπως πέρασε» σχολίασε αρχικά η Ελεονώρα Μελέτη, μετά την προβολή του σχετικού αποσπάσματος.

«Εγώ ακούω έναν άνθρωπο που ξέρει ότι μιλάει στην κάμερα, τα λέει με πάθος. Δεν νομίζω ότι δεν καταλαβαίνει τι έλεγε, ήταν κάθετος. Είναι σκηνοθέτης, είναι έμπειρος στον χώρο. Δεν είναι ένας άνθρωπος που αιφνιδιάστηκε με μια κάμερα. Το “Γιατί τώρα” που λέει ο Όμηρος Ευστρατιάδης είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει πάρα πολύ και δεν πρέπει ούτε καν να λέγεται. Γιατί τώρα μπόρεσαν, γιατί τώρα ήταν οι κατάλληλες οι συνθήκες. Δεν θα το ορίσει ο κ. Ευστρατιάδης. Άλλο βιασμός, άλλο πέσιμο. Αφήστε κάποιες που τις βίασαν να το λένε» ξέσπασε ο Κώστας Τσουρός.

«Άλλο την πέφτω και άλλο βιάζω! Τι τα μπερδεύουμε αυτά τα δύο;» είπε εκνευρισμένη η παρουσιάστρια. «Κάτι τέτοιες δηλώσεις, κάτι δηλώσεις ‘ε και συ, τι φόρεσες αυτό το ρούχο’ ή κάτι δηλώσεις ‘τα ήθελε’ ή κάτι δηλώσεις ‘μα και συ τι δουλειά είχες εκείνη την ώρα’, αυτή είναι η κουλτούρα που έχει κάνει τα στόματα να μην ανοίγουν τη στιγμή που πρέπει. Τι σχέση η επιφάνεια; Με συγχωρείτε, οι κυρίες που ενημερώθηκα ότι κατήγγειλαν για βιασμό συγκεκριμένους καλλιτέχνες, δεν χρειάζονταν και καμία ιδιαίτερη προσπάθεια για να είναι στην επιφάνεια. Είναι γνωστές, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να γίνεται αυτό. Όταν το άκουσα, προβληματίστηκα πάρα πολύ γιατί ακριβώς αυτού του είδους οι δηλώσεις είναι αυτές που κάνουν τα στόματα να παραμένουν κλειστά ή να βρίσκουν το θάρρος ανοίξουν μετά από πάρα πολύ καιρό» ξέσπασε η Ελεονώρα Μελέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.