Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΡΕΛΟΣ...!!! Αντιδυτική πρόκληση μέσα στις ΗΠΑ...!!! Με τον ισλαμοφασιστικό χαιρετισμό «Ραμπιά» εμφανίστηκε ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη..!!!

Θρασύτατος, ενώ βρίσκεται σε αμερικανικό έδαφος, χαιρέτησε το κοινό του με τον χαιρετισμό «ραμπιά» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Η κίνηση...







Θρασύτατος, ενώ βρίσκεται σε αμερικανικό έδαφος, χαιρέτησε το κοινό του με τον χαιρετισμό «ραμπιά» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Η κίνηση έχει υψηλό συμβολισμό και σημασία για τους ισλαμιστές. Εμφανίστηκε για πρώτη στα social media φορά στα τέλη Αυγούστου του 2013, την περίοδο των διαδηλώσεων στην Αίγυπτο. 

Χρησιμοποιήθηκε από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και τους υποστηρικτές της στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή του Μοχάμεντ Μορσί. Στα αραβικά σημαίνει τέταρτο-η (η λέξη Rabia ή Rabaa σημαίνει «τέσσερα») και είναι επίσης το όνομα της διάσημης πλατείας Rabaa του Καΐρου, η οποία πήρε το όνομά της από την Αγία Rabia al-Adawiyya. 

Η πλατεία Rabaa ήταν το σημείο όπου έγιναν σημαντικές διαμαρτυρίες εναντίον του στρατιωτικού κινήματος του Σίσι, που έσωσε την Αίγυπτο από τους παλαβούς. Όταν η ραμπιά χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά είχε τριπλή σημειολογία: Τότε ο Μόρσι ήταν ο τέταρτος πρόεδρος της χώρας, μετά τον Νάσερ, τον Σαντάντ και τον Μουμπάρακ. 

Θύμιζε επίσης την πλατεία Ραμπιάτουλ Αντεβιγέ, το κεντρικό σημείο συγκέντρωσης των οπαδών του Μόρσι. Και τέλος χρησιμοποιήθηκε αντί του σήματος της νίκης που έκαναν οι οπαδοί του στρατηγού Αμπντούλ Φατάχ αλ-Σίσι το οποίο θεωρήθηκε δυτική επιρροή. Το 2013, ο Ερντογάν, ως πρωθυπουργός ακόμη τότε, χαιρέτισε για πρώτη φορά με «ραμπιά» σε συγκέντρωση του κόμματος του στη Προύσα. 

Αμέσως η κίνησή του υιοθετήθηκε από όλους του υπουργούς και τους οπαδούς του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), αλλά και από θρησκευόμενους συντηρητικούς κύκλους. Ωστόσο στην Τουρκία δίνεται άλλη ερμηνεία στο χαιρετισμό του Ερντογάν και ορισμένοι στην κίνηση αυτή τον τετραπλό συμβολισμό «ένα έθνος», «μία σημαία», «μία πατρίδα», «ένα κράτος». Σε κάθε περίπτωση είναι ένας ισλαμοφασιστικός χαιρετισμός.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.