Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πάμε «καρφί» σε Αμερικανοτουρκική κλιμάκωση... Ερντογάν: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τρομοκράτες»

Αποφασισμένος να τραβήξει τα άκρα την κόντρα της Τουρκίας με τις ΗΠΑ παρουσιάστηκε μετά την προσευχή της Παρασκευής ο Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγί...







Αποφασισμένος να τραβήξει τα άκρα την κόντρα της Τουρκίας με τις ΗΠΑ παρουσιάστηκε μετά την προσευχή της Παρασκευής ο Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τρομοκράτες πέρα από κάθε προσδοκία», δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας ότι «αντί να πολεμήσουν τις τρομοκρατικές ομάδες, οι ΗΠΑ τους παρέχουν σημαντική ποσότητα όπλων, εργαλείων και οχημάτων».

Ο Τούρκος Πρόεδρος, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Υποστήριξε πως η Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ, πρέπει να μοιραστεί αυτό το γεγονός με όλο τον κόσμο, αναφερόμενος στην υποστήριξη των ΗΠΑ στην -κατά τον ίδιο τρομοκρατική κουρδική ομάδα- YPG/PKK που συντάχθηκε με τους Αμερικανούς στον αγώνα κατά του ISIS στην Συρία.

Για να σπεύσει στη συνέχεια να αναφερθεί στη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο θα συναντήσει στις 29 του μήνα στο Σότσι.

«Οι προσδοκίες μου από τον κ. Πούτιν είναι πολύ διαφορετικές», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος και πρόσθεσε: «Δυστυχώς το καθεστώς στη Συρία, απειλεί το νότιο μέρος της χώρας μας. Περιμένω διαφορετικές προσεγγίσεις από τον κ. Πούτιν, πιο συγκεκριμένα από τη Ρωσία, ως απαίτηση της αλληλεγγύης μας και στο πλαίσιο των φιλικών μας σχέσεων. Πρέπει να διεξάγουμε μαζί αυτόν τον αγώνα στην Συρία», τόνισε και συνέχισε: «Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για τη Συρία αυτές τις μέρες». Ταυτόχρονα σημείωσε ότι η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία «θα πρέπει να συζητήσουν τρόπους για τη δημιουργία μιας ζώνης ειρήνης στη Συρία».

Επιπλέον, ανέφερε πως «προσπαθούμε να προχωρήσουμε πολύ περισσότερο τις διμερείς μας σχέσεις με τη Ρωσία. Στόχος μας είναι να φτάσουμε σε εμπορικές συναλλαγές αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εάν έχουμε αποφασίσει να φτάσουμε σε αυτόν τον όγκο συναλλαγών και αν το θεωρήσουμε απαραίτητο για το κράτος μας, οι σχέσεις μας πρέπει να είναι πολύ πιο διαφορετικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.