Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΞΕΛΙΞΗ: Εκσυγχρονισμός των ελληνικών Apache ΑΗ-64Α+ από την ισραηλινή Elbit, SPIKE NLOS από τη Rafael και ανταλλακτικά από ΗΑΕ!

Τα ελληνικά ΑΗ-64Α+ θα συνεχίσουν να προσφέρουν για πολλά χρόνια τις υπηρεσίες τους στον Ελληνικό Στρατό, καθώς η Αεροπορία Στρατού σκοπεύε...








Τα ελληνικά ΑΗ-64Α+ θα συνεχίσουν να προσφέρουν για πολλά χρόνια τις υπηρεσίες τους στον Ελληνικό Στρατό, καθώς η Αεροπορία Στρατού σκοπεύει με συνδυασμένες κινήσεις να καταστήσει τα ελικόπτερα αυτά ικανότερα και φονικότερα, προσθέτοντας κι όχι αφαιρώντας ρόλους, το αντίθετο, προσθέτοντας.

Η προσπάθεια του ΓΕΣ είχε ξεκινήσει με την εξασφάλιση ανταλλακτικών, κρίσιμων ανταλλακτικών από τις αποθήκες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τα ΗΑΕ έχουν εκσυγχρονίσει τα ΑΗ-64Α τους σε AH-64D και εσχάτως σε ΑΗ-64Ε. H πάγια όμως τακτική των Εμιρατιανών να “γεμίζουν” τις αποθήκες τους με κρίσιμα ανταλλακτικά, μας βοηθά, καθώς υπάρχουν ακόμη κρίσιμες ποσότητες ανταλλακτικών για Alpha αλλά και Delta. Το ΓΕΣ κατάφερε να εξασφαλίσει τα ανταλλακτικά έναντι, κυριολεκτικά, πινακίου φακής.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, τα ελληνικά ΑΗ-64Α+ θα επωφεληθούν κι από την αγορά πυραύλων SPIKE NLOS. Τα ελικόπτερα, θα αποκτήσουν ένα -πολύ- μακρύ χέρι, που θα “αγγίζει” τον εχθρό σε απίστευτα μεγάλες αποστάσεις. Έτσι, τα Apache θα μπορούν να εκτελούν αποστολές εκτός της ακτίνας δράσης των εχθρικών SHORADS, και να καταστρέφουν κρίσιμα συστήματα του αντιπάλου. Μόνο να φανταστούμε μπορούμε τον ενθουσιασμό σε Πάχη και Στεφανοβίκειο, για την ένταξη σε υπηρεσία αυτού του μοναδικού όπλου.

Όπως πρώτος έγραψε ο έγκυρος δημοσιογράφος Κώστας Σαρικάς, τα ελληνικά ΑΗ-64Α+ δεν θα μείνουν “εκεί”, δηλαδή μόνο στα ανταλλακτικά αλλά και στους SPIKE NLOS. Η ελληνική πλευρά έχει αποφασίσει να αποδεχτεί την ισραηλινή προσφορά για εκσυγχρονισμό και των avionics. Τα ΑΗ-64Α+ της Αεροπορίας Στρατού, είναι ίσως τα καλύτερα συντηρημένα ελικόπτερα του είδους, ελέω των εξαίρετων μηχανικών μας. Υστερούν όμως στα avionics, που ουσιαστικά χρονολογούνται 30 χρόνια πριν. Συνεπώς, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συντηρισιμότητας. Η ΑΣ θέλει ανταλλακτικά, αλλά δεν βρίσκει.

Εκεί επεμβαίνει η Elbit, που αντικαθιστά κρίσιμα components, με βασικότερο το TADS-PNVS, το σκοπευτικό. Το τελευταίο, όταν εμφανίστηκε ήταν κορυφαίο, σήμερα όμως είναι παρωχημένο (ευγενικά το λέμε), ενώ δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί πυραύλους όπως ο Hellfire τη νύχτα, στο μέγιστο της εμβέλειας του όπλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.