Tελευταια Νεα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 10, 2021

7 λόγοι που δεν πρέπει να πετάμε το μπαγιάτικο ψωμί...




Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται μπορείτε να κάνετε πολλά με το μπαγιάτικο ψωμί σας. Πάρτε μια γεύση από τις απλές χρήσεις που σας προτείνουμε και δεν θα πετάξετε ποτέ ξανά ψωμί.








Κριτσίνια Ένας υπέροχος τρόπος για να φτιάξετε κριτσίνια είναι να πάρετε το ψωμί σας όπως είναι και να το κόψετε σε λεπτά κάθετα στικς. Ψήστε τα στο φούρνο για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά και μόλις ξεροψηθούν σερβίρετέ τα με διάφορα ντιπ σαν σνακ ή σαν συνοδευτικό για μπύρα.

Τριμμένη φρυγανιά Κόψτε σε μικρές φέτες το ψωμί σας και βάλτε τις στο φούρνο για 30 λεπτά στους 100 βαθμούς Κελσίου. Έπειτα βάλτε τις φέτες στο multi μέχρι να τριφτούν εντελώς. Βάλτε και πάλι τα τρίμματα στο φούρνο για 20 λεπτά στους 120 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε τα πάλι στο μούλτι και χτυπήστε τα ξανά. Η σούπερ υγιεινή φρυγανιά σας είναι έτοιμη.

Κεφτέδες και μπιφτέκια Ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε την ψίχα του μπαγιάτικου ψωμιού είναι να την πάρετε και να την βάλετε στην κατάψυξη. Όταν έρθει η ώρα να φτιάξετε κεφτέδες ή μπιφτέκια μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε εκεί.

Πιτσάκια Κόβοντας το ψωμί σε φέτες μπορείτε να του βάλετε λίγη κέτσαπ, τυρί, πιπεριές και ζαμπόν και να φτιάξετε τα πιο γρήγορα και εύκολα πιτσάκια. Ψήστε τα και είναι έτοιμα.

Νόστιμο γλυκό Με το μπαγιάτικο ψωμί σας μπορείτε να φτιάξετε και ένα πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκό. Κόψτε το σε φέτες και ψήστε το στην τοστιέρα μέχρι να ξεροψηθεί. Περιχύστε με λίγο μέλι και πασπαλίστε με κανέλα. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν.

« Προηγουμενη
Επομενη »