Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι νεκροί από κορωνοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους θανάτους από την ισπανική γρίπη του 1918

 Ο αριθμός θανάτων που αποδίδονται στον κορωνοϊό άγγιξε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου τους 675.000 στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τις απώλειες που κατέγρ...



 Ο αριθμός θανάτων που αποδίδονται στον κορωνοϊό άγγιξε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου τους 675.000 στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τις απώλειες που κατέγραψε η χώρα από την ισπανική γρίπη το 1918.

Η ισπανική γρίπη στις αρχές του 20ού αιώνα προκάλεσε τον θάνατο 50.000.000 ανθρώπων ανά τον κόσμο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν επίσημα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου Μολυσματικών Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ.

Οι αριθμοί που τρομάζουν

Σήμερα, η αναλογία θανάτων από τον κορωνοϊό, σε σύγκριση με τον πληθυσμό των ΗΠΑ, είναι 1 στους 500 πολίτες.

«Αν το συζητούσε κανείς το 2019, θα δήλωνα ιδιαίτερα έκπληκτος», επισήμανε ο επιδημιολόγος Στέφεν Κίσλερ της σχολής Δημόσιας Υγείας, του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ

«Αλλά αν μου το έλεγες τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2020, θα έλεγα πως δεν θα με εξέπληττε ότι φτάσαμε σε αυτό το σημείο» συμπλήρωσε ο ίδιος, μιλώντας στο CNN.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία του κορωνοϊού ξεπέρασε μεν εκείνον της ισπανικής γρίπης, σε απόλυτο αριθμό, ωστόσο η ισπανική γρίπη του 1918 αφαίρεσε τη ζωή σε μεγαλύτερο ποσοστό επί του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ, που πριν από 100 χρόνια ήταν τρεις φορές χαμηλότερος.

Κανείς δεν είναι άτρωτος μπροστά στον ιό

Οι ειδικοί σημειώνουν πως στα κοινά σημεία μεταξύ της πανδημίας του κορωνοϊού και της ισπανικής γρίπης συγκαταλέγεται το γεγονός πως κανείς δεν είναι άτρωτος μπροστά στον ιό.

«Η υψηλή θνησιμότητα σε υγιείς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων και ατόμων 20 με 40 ετών, υπήρξε αναπάντεχο χαρακτηριστικό εκείνης της πανδημίας», σημειώνουν τα CDC για την ισπανική γρίπη

Περίπου δύο τρίτα των θανάτων του 1918 αφορούσαν σε ηλικίες μεταξύ 18 και 50 ετών. Παρότι ο κίνδυνος θανάτου από κορωνοϊό σε νεότερες ηλικίες είναι πολύ μικρότερος, η πανδημία του Covid απέδειξε πως νέοι άνθρωποι μπορούν να πληγούν σκληρά από αυτή.

«Είδαμε πέραν πάσης αμφιβολίας -ειδικά με το σύνδρομο long Covid- πως οι άνθρωποι δεν είναι άτρωτοι», δηλώνει σήμερα ο Κίσλερ.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.