Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έρχεται μεγάλη σφαλιάρα στην τουρκία! Η Βρετανική Βουλή επανεξετάζει την αφαίρεση του PKK ως τρομοκρατική οργάνωση...!!!

Κοινοβουλευτική ομάδα λέει ότι η σύγκρουση με το PKK χρησιμοποιείται από την Τουρκία για να «δικαιολογήσει την καταστολή» Μια έρευνα που κυ...







Κοινοβουλευτική ομάδα λέει ότι η σύγκρουση με το PKK χρησιμοποιείται από την Τουρκία για να «δικαιολογήσει την καταστολή»

Μια έρευνα που κυκλοφόρησε, από μια διακομματική κοινοβουλευτική ομάδα, λέει ότι η μεταχείριση του κουρδικού πληθυσμού και των εκλεγμένων αντιπροσώπων στην Τουρκία, αποτελεί «μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τη δημοκρατία στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή». Η έκθεση συνιστά επίσης στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, να «επανεξετάσει τον κατάλογο του ΡΚΚ ως τρομοκρατικής οργάνωσης».

Μια διακομματική κοινοβουλευτική ομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δημοσίευσε μια ανακριτική έκθεση, με θέμα «Κουρδική πολιτική εκπροσώπηση και ισότητα στην Τουρκία», τονίζοντας ότι η έρευνα δημοσιεύτηκε «σε μια περίοδο οξείας κρίσης: κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του λόγου, και μια θεμελιώδη κατάρρευση της δημοκρατίας ».

Η All-Party Κοινοβουλευτική Ομάδα (APPG), για το Κουρδιστάν στη Συρία και την Τουρκία, κάλεσε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να αναλάβει δράση για την υποστήριξη φυλακισμένων και διωκόμενων πολιτικών εκπροσώπων και την ελευθερία της έκφρασης στην Τουρκία και να επανεξετάσει την καταχώριση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ως τρομοκρατική οργάνωση.


Τονίζοντας τη «τρομερή κατάσταση» στην Τουρκία, σχετικά με την «καταστολή των πολιτικών εκπροσώπων, τη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών, την κατάργηση των δημοσιογραφικών ελευθεριών και τις στρατιωτικοποιημένες επιθέσεις που στοχεύουν σε περιοχές με πλειοψηφία Κούρδους», η έκθεση ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια, υπό το κυβερνών κόμμα του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είδαμε μια επιστροφή στην κατασταλτική και βίαιη στόχευση των Κούρδων ».

Οι συγγραφείς παρατήρησαν, ότι η μεταχείριση του κουρδικού πληθυσμού και των εκλεγμένων αντιπροσώπων, αποτελεί «μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τη δημοκρατία στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή» και ανέφεραν, ότι η τουρκική κυβέρνηση επικαλέστηκε τη συνεχιζόμενη σύγκρουση με το ΡΚΚ και την αυτόνομη πλειοψηφία-Κούρδο περιοχή στη βορειοανατολική Συρία, για να «δικαιολογήσει την καταστολή των Κούρδων πολιτικών και αμάχων».

Η έκθεση επέστησε επίσης την προσοχή, στις αυξήσεις των επιθέσεων εναντίον των Κούρδων, παράλληλα, με την εφαρμογή μιας σειράς κρατικών πολιτικών: «Καθώς η καταστολή των δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων έχει αυξηθεί σε σοβαρότητα, η βία που ασκείται στην κουρδική κοινωνία των πολιτών είναι επίσης πιο έντονη».

Το APPG συνέστησε στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, να αναλάβει δράση για την υποστήριξη φυλακισμένων και διωκόμενων πολιτικών εκπροσώπων, την ελευθερία της έκφρασης και τον τερματισμό της βίας με βάση το φύλο, έδωσε επίσης συστάσεις, "για επανεξέταση της αυτόματης καταχώρισης του PKK ως τρομοκρατικής οργάνωσης", μια λίστα που είπαν, ήταν «κατ’ εντολή της Τουρκίας »και κάτι που χρησιμοποιήθηκε, ως« κάλυμμα για τη δίωξη νόμιμων πολιτικών προσώπων στην Τουρκία και στο εξωτερικό ».

«Η τρέχουσα τροχιά καταστολής τουρκικού κράτους στις κουρδικές κοινότητες, μπορεί να οδηγήσει μόνο, σε περαιτέρω παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βία», καταλήγει η έκθεση, προσθέτοντας: «Το Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει να υποστηρίξει τις κουρδικές πολιτικές και πολιτιστικές οργανώσεις και να ασκήσει πίεση στην τουρκική κυβέρνηση, για να αναλάβει δράση για διαρκή ειρήνη ».

Στις 4 Αυγούστου, ο Lloyd Russell-Moyle, πρόεδρος της ομάδας και βουλευτής των Εργατικών, ανακοίνωσε ότι η έκθεση εστάλη στον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ. Μέχρι στιγμής, καμία επίσημη απάντηση στην έκθεση δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Η έρευνα APPG ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου 2020, για να «ερευνήσει την τρέχουσα κατάσταση της κουρδικής ισότητας και της πολιτικής εκπροσώπησης στην Τουρκία», αφού είχε επιτευχθεί μια αρχική συμφωνία το 2019, για τη διεξαγωγή έρευνας για την εκπροσώπηση των Κούρδων στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.