Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εκπρόσωπος Ταλιμπάν στο Mega: «Ένοπλη αντίδραση αν οι Αμερικανοί δεν αποχωρήσουν... Οι γυναίκες θα φορούν χιτζάμπ...»

Με την αγωνία της Δύσης να έχει κορυφωθεί για την ασφαλή απομάκρυνση πολιτών από το Αφγανιστάν, ενώ εξακολουθεί να επικρατεί το απόλυτο χάο...Με την αγωνία της Δύσης να έχει κορυφωθεί για την ασφαλή απομάκρυνση πολιτών από το Αφγανιστάν, ενώ εξακολουθεί να επικρατεί το απόλυτο χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, και με τους G7 να καταρτίζουν σχέδιο επαφών με τους Ταλιμπάν, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Σουάιλ Σαχίν, διεμήνυσε ότι εάν τα αμερικανικά στρατεύματα δεν απομακρυνθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου, τότε αυτό θα θεωρηθεί παραβίαση και θα μπορούσε να υπάρξει ένοπλη αντίδραση.

Όσον αφορά στο καίριο ζήτημα του σεβασμού των δικαιωμάτων των γυναικών, ο Σουάιλ Σαχίν δήλωσε, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ότι οι γυναίκες «θα έχουν όλα τα δικαιώματα πρόσβασης στην εκπαίδευση, στην εργασία. Η μόνη αλλαγή που θα προκύψει θα είναι η χρήση του χιτζαμπ».

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι τα σημεία ελέγχου στο αεροδρόμιο της Καμπούλ έχουν στηθεί και για να αποτραπεί οποιοδήποτε μέλος του ISIS, το οποίο είναι μεταμφιεσμένο σε πολίτη μιας ξένης χώρας, να προκαλέσει κάποιο σαμποτάζ, μέσα και ανάμεσα στο πλήθος που βρίσκεται στο αεροδρόμιο.

Στην ερώτηση ποια θα είναι η μορφή του Αφγανιστάν με τους Ταλιμπάν στην κυβέρνηση, ο εκπρόσωπός τους απάντησε το εξής: «Έχουμε την πρόθεση να δημιουργήσουμε ένα έθνος ελευθερίας, ανεξαρτησίας και ειρήνης για τον λαό του Αφγανιστάν. Οι άνθρωποί μας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να επικεντρωθούν στην ανοικοδόμηση της χώρας μας. Είναι πράγματι μια εκπληκτική φάση στην οποία οι άνθρωποί μας περιμένουν τα τελευταία 20 χρόνια, σε μία περίοδο κατά την οποία θυσίασαν τη ζωή τους και τα υπάρχοντά τους προκειμένου να επιτύχουν την ανεξαρτησία τους, ωστόσο τα ξένα στρατεύματα έχουν αποχωρήσει μερικώς… Ελπίζουμε να αποσυρθούν τηρώντας την προβλεπόμενη προθεσμία, έτσι ώστε ο λαός του Αφγανιστάν να αποκτήσει την πλήρη ανεξαρτησία του και να ξεκινήσει τη νέα του ζωή, σε αυτή τη νέα φάση».

Ο Σαχίν διεμήνυσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα πρέπει να απομακρυνθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου. «Θα πρέπει να απομακρυνθούν! Αν δε φύγουν, τότε αυτό θα θεωρηθεί παραβίαση. Η παραβίαση αυτή θα προκαλέσει αντίδραση και εξαρτάται από την απόφαση της ηγεσίας μας, τι είδους αντίδραση θα επιδείξουμε απέναντι στις ένοπλες δυνάμεις».

Δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο ένοπλης σύγκρουσης λέγοντας τα εξής: «Αυτό εξαρτάται από την απόφαση που θα πάρει η ηγεσία μας. Όλα είναι πιθανά. Εξαρτάται από την απόφαση της ηγεσίας μας, και έπειτα οι στρατιώτες μας και οι στρατιωτικοί διοικητές θα την εφαρμόσουν».

«Οι Αμερικανοί και οι άλλες ξένες δυνάμεις παραβιάζουν την προθεσμία που έχουν εξαγγείλει», προσέθεσε.

Υποστήριξε ότι τα σημεία ελέγχου έχουν στηθεί για δύο διαφορετικούς λόγους. «Πρώτον, είναι για να επιτραπεί η είσοδος μόνο σε εκείνους που διαθέτουν τα κατάλληλα έγγραφα και για να παρεμποδιστούν εκείνοι χωρίς έγγραφα. Δεύτερον, για να αποτρέψουμε οποιοδήποτε μέλος του ISIS, το οποίο είναι μεταμφιεσμένο σε πολίτη μιας ξένης χώρας, να προκαλέσει κάποιο σαμποτάζ, μέσα και ανάμεσα στο πλήθος που βρίσκεται στο αεροδρόμιο», τόνισε.

Όσον αφορά στα δικαιώματα των γυναικών, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε: «Θα έχουν όλα τα δικαιώματα πρόσβασης στην εκπαίδευση, στην εργασία. Η μόνη αλλαγή που θα προκύψει θα είναι η χρήση του χιτζαμπ. Θα πρέπει να φοράνε το χιτζαμπ. Θα έχουν τα ίδια δικαιώματα, όπως οι γυναίκες στις υπόλοιπες χώρες. Το ίδιο θα συμβεί και στην δική μας χώρα. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να συνοδεύονται από άνδρα. Όταν οι γυναίκες και τα κορίτσια πηγαίνουν στο σχολείο, δεν συνοδεύονται από κάποιον άνδρα».

Για τις γυναίκες που έχουν εκφράσει τον φόβο, τόσο για τη ζωή τους, όσο και για την ευημερία τους είπε: «Θέλουν ουσιαστικά να μετεγκατασταθούν στις δυτικές χώρες και αυτή είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία, να φύγουν από το Αφγανιστάν, μία χώρα πολύ φτωχή. Δεν πρόκειται, λοιπόν για πολιτικούς πρόσφυγες, αλλά για οικονομικούς μετανάστες».

Απαντώντας στο τι θα συμβεί σε όσους μείνουν πίσω, μετά από την ολοκλήρωση της εκκένωσης, οι οποίοι είτε εργάστηκαν, είτε συνεργάστηκαν με τις αμερικανικές δυνάμεις; Θα λάβουν αμνηστία, σημείωσε: «Ναι, θα υπάρξει αμνηστία για αυτούς. Δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα. Γιατί λοιπόν θα πρέπει να φοβούνται, αφού έχουμε ήδη ανακοινώσει, δύο ή τρεις φορές, ότι δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο».Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.