Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τούρκοι και Πακιστανοί σε ναυτική άσκηση στην Α.Μεσόγειο-Επιχείρηση Μεσογειακή Ασπίδα κατά του αγωγού East Med

Οι Τούρκοι φέρνουν ξανά τους Πακιστανούς σε Α.Μεσόγειο ετοιμάζοντας πιθανόν νέες εξελίξεις λόγω του αγωγού East Med Ητουρκική φρεγάτα TCG ...






Οι Τούρκοι φέρνουν ξανά τους Πακιστανούς σε Α.Μεσόγειο ετοιμάζοντας πιθανόν νέες εξελίξεις λόγω του αγωγού East Med

Ητουρκική φρεγάτα TCG GÖKÇEADA πραγματοποίησε «κοινή εκπαίδευση» στην Ανατολική Μεσόγειο με την πακιστανική φρεγάτα PNS ZULFIKAR, αναφέρουν τουρκικές πηγές.


Η φρεγάτα του πακιστανικού πολεμικού ναυτικού PNS Zulfiqar με ένα ελικόπτερο τύπου (Al Aloutte-41) θα έχει έδρα τουρκική ναυτική βάση, λόγω της Μεσογειακής Ασπίδας.

Ως στενοί στρατιωτικοί σύμμαχοι, το πακιστανικό και τουρκικό πολεμικό ναυτικό διατηρούν θερμές και στενές σχέσεις έχοντας όμως σαφείς βλέψεις πλέον σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο αφού η Άγκυρα προωθεί τον δικό της άξονα στην περιοχή κατά του γνωστού άξονα ( Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου-Γαλλίας).

Οι συνεργασίες μεταξύ των δύο πολεμικών ναυτικών περιλαμβάνουν τακτικές ασκήσεις, επισκέψεις σε λιμάνια, προγράμματα αμοιβαίας εκπαίδευσης και συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών.

Η Άγκυρα καλεί τους Πακιστανούς στο Αιγαίο με κάθε ευκαιρία έχοντας την δική της ατζέντα και σχέδια σαφέστατα.

Το Πακιστάν είναι η κύρια χώρα σε αυτό το τουρκικό σχέδιο, αφού Τούρκοι και Πακιστανοί αποφάσισαν και υλοποιούν την μόνιμη παρουσία μονάδων επιφανείας και αεροσκαφών του πακιστανικού ΠΝ στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, την οποία έχει ενεργοποιήσει η Άγκυρα που εποφθαλμιά θαλάσσια οικόπεδα κοντά στο Καστελόριζο, ενώ έπονται και άλλες χώρες.

Είναι γνωστό επίσης, ότι Πακιστανοί στρατιωτικοί συμμετείχαν στην εισβολή της Κύπρου το 1974, και αυτό οφείλει να το θυμόμαστε με περίσσεια προσοχή εν έτει 2021. Το Πακιστανικό πολεμικό ναυτικό συμμετέχει επίσης στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, η οποία από το 2006 έχει προφανή στόχο την εμπέδωση της “Γαλάζιας Πατρίδας” από την Άγκυρα στην Μεσόγειο.

Η Άγκυρα και προσωπικά ο Ερντογάν θέλει να εξοπλίσει το πακιστανικό ΠΝ για να τον βοηθήσει στην Α.Μεσόγειο μαζί με το Κατάρ, το Ιράν κά ώστε να δημιουργηθεί ο αποκαλούμενος τουρκικός άξονας κατά των χωρών της περιοχής.

Έτσι γίνεται κατανοητό ότι εδώ έχουμε μια «σχέση» κάτι παραπάνω από φιλική, που αγγίζει τα όρια της αμυντικής συμμαχίας για κοινούς σκοπούς στην Μεσόγειο αλλά και τον Ινδικό Ωκεανό.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.