Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εικοσιπέντε Αμερικανοί Γερουσιαστές και τρία μεγάλα Λόμπυ... τελειώνουν τα τουρκικά drone...!!!

Είκοσι πέντε Αμερικανοί Γερουσιαστές, μεταξύ αυτών οι David Cicilline (D-RI) και Rep. Gus Bilirakis (R-FL) έκαναν μια δικομματική έκκληση πρ...







Είκοσι πέντε Αμερικανοί Γερουσιαστές, μεταξύ αυτών οι David Cicilline (D-RI) και Rep. Gus Bilirakis (R-FL) έκαναν μια δικομματική έκκληση προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αναστείλει τις άδειες εξαγωγής αμερικανικής τεχνολογίας drone στην Τουρκία, εν αναμονή επίσημης έρευνας για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο των τουρκικών προγραμμάτων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον Καύκασο, τη Νότια Ασία, την Ανατολική Μεσόγειο και σε όλο τον κόσμο,σε μια κίνηση που υποστηρίζεται έντονα από την Ελληνοαμερικανική Ένωση (HALC), την American Friends of Kurdistan, την Hindu American Foundation, In Defense of Christian , Middle East Forum και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής (ANCA).

Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar που αναπτύχθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν εναντίον του Αρτσάχ το περασμένο φθινόπωρο βρέθηκαν να περιέχουν τουλάχιστον 10 ανταλλακτικά που κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες ή από αμερικανικές θυγατρικές εταιρείες.

Σε μια επιστολή που εστάλη την περασμένη εβδομάδα στον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, οι είκοσι επτά Γερουσιαστές των ΗΠΑ του ζήτησαν να εκδώσει μια έκθεση σχετικά με τις επιπτώσεις της τουρκικής βιομηχανίας σχετικά με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με ιδιαίτερη προσοχή στο αν περιλαμβάνουν αμερικανική τεχνολογία που παραβιάζουν τις κυρώσεις του νόμου CAATSA.


«Τον τελευταίο χρόνο, τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναπτύχθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν εναντίον Αρμενίων πολιτών στο Αρτσάχ της Συρίας, εναντίον των κουρδικών δυνάμεων που έχουν συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του ISIS · και στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης, περιείχαν αμερικανική τεχνολογία», αναφέρεται στην επιστολή που παραθέτει στοιχεία του πεδίου μάχης από το Αρτσάχ που επιβεβαιώνουν τη χρήση της αμερικανικής τεχνολογίας στα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayrakdar που αναπτύχθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν εναντίον των Αρμενίων.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ANCA, Aram Hamparian, σημείωσε: ''Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Γερουσιαστές Cicilline και Bilirakis και καθένα από τους περισσότερους από δώδεκα υπολοίπους ομολόγους τους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, που συμμετείχαν σε αυτό το δικομματικό αίτημα για λογοδοσία της Τουρκίας".

Η έρευνα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει καθυστερήσει πολύ για το πρόγραμμα της Τουρκίας σχετικά με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανακάλυψη αμερικανικών απαρτίων στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Μπαϊρακτάρ που αναπτύχθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν εναντίον των Αρμενίων του Αρτσάχ.

Η Τουρκία αντιμετωπίζει εδώ και πολύ καιρό τεράστιο πρόβλημα στην προνομιακή της σχέση με την αμερικανική αμυντική βιομηχανία, αφού αγνοεί τα βασικά συμφέροντα της Αμερικής, και τις ανθρώπινες αξίες.

Το πρόγραμμα της Τουρκίας με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν είναι παρά ο τελευταίος τρόπος που αυτός ο δήθεν σύμμαχος απειλεί τα αμερικανικά συμφέροντα, και παραβιάζει αναμφισβήτητα την αμερικανική νομοθεσία", τονίζει η επιστολή.

Ο Διευθυντής Δημόσιας Πολιτικής του Ινδικού Αμερικανικού Ιδρύματος, Daniel Koushakjian, σημείωσε: «Το Ινδικό-Αμερικανικό ίδρυμα επικροτεί τους Γερουσιαστές Ciciline και Bilirakis για την προσπάθεια τους χτυπήσουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα πολεμικά UAV της Τουρκίας και του Πακιστάν. Η εισαγωγή του Πακιστάν στον τρομοκρατικό πόλεμο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κασμίρ τον περασμένο μήνα αποτελεί μια αναδυόμενη απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και η απάντηση από τους ηγέτες των ΗΠΑ και του κόσμου πρέπει να είναι ταχεία », τόνισε ο ίδιος.

Αν υλοποιηθεί η όλη προσπάθεια η Τουρκία θα αποκτήσει τρομερό πρόβλημα με τον στόλο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της πραγματικά, κάτι που φυσικά θα προκαλέσει πανικό και τρόμο στην Άγκυρα και στα νεο-Οθωμανικά σχέδια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.