Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αντιεμβολιαστής αστυνομικός που προωθούσε αντιπαρασιστικό φάρμακο για άλογα ενάντια στην Covid πέθανε από κορονοϊό

Νεκρός από κορονοϊό είναι ένας αστυνομικός από τη Τζόρτζια των ΗΠΑ, ο οποίος αναρτούσε συχνά μηνύματα κατά των εμβολίου ενάντια στην COVID-...







Νεκρός από κορονοϊό είναι ένας αστυνομικός από τη Τζόρτζια των ΗΠΑ, ο οποίος αναρτούσε συχνά μηνύματα κατά των εμβολίου ενάντια στην COVID-19.

Ο 57χρονος Τζο Μάνινγκ, ο οποίος εργαζόταν στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Wayne, πέθανε μετά από μια σύντομη μάχη με την COVID-19 την περασμένη Τετάρτη, γράφει η Daily Mail.

Πριν από τον θάνατό του, ο Μάνινγκ είχε αναρτήσει ένα μήνυμα, στο οποίο ανέφερε πως δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και τόνιζε πως το γεγονός αυτό αποτελούσε δική του «επιλογή» και «δικαίωμα».

Ο ίδιος προωθούσε και τη χρήση του Ivermectin – ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο που χρησιμοποιείται σε ζώα – για την αντιμετώπιση της COVID-19. Φυσικά το φάρμακο δεν αντιμετωπίζει τον κορονοϊό και μπορεί να είναι επικίνδυνο αν καταναλωθεί από ανθρώπους. Αντιεμβολιαστικοί κύκλοι ωστόσο το έχουν προωθήσει ως θεραπεία.

Κάποιες μορφές του φαρμάκου μπορεί να χορηγηθούν σε ανθρώπους για την αντιμετώπιση της ψώρας και διαφόρων παρασίτων, ωστόσο η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει προειδοποιήσει τους ανθρώπους να μην το χρησιμοποιούν για τον κορονοϊό.

«Δεν είσαι άλογο. Δεν είσαι αγελάδα», είχε γράψει το FDA στο Twitter. «Σοβαρά όλοι σας. Σταματήστε το».

Μετά την ανάρτηση για το φάρμακο τον περασμένο Ιούλιο, το Facebook διέγραψε ένα από τα ποστ του Μάνιγκ, χαρακτηρίζοντάς το παραπλανητικό, σύμφωνα με τη βρετανική The Independent.

«Έχω λογοκριθεί και πάλι όσον αφορά την ανάρτηση της άποψής μου για την COVID και επειδή είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχει εμβολιαστεί», έγραψε ο Μάνινγκ τον Ιούλιο.

Ο Μάνιγκ – αστυνομικός επί 31 χρόνια – ήταν παντρεμένος με την Τάμι, είχε τρία παιδιά και οκτώ εγγόνια.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε κάνει σύσταση να μην χρησιμοποιείται η ιβερμεκτίνη σε ασθενείς που πάσχουν από κορονοϊό, παρά μόνο σε κλινικές δοκιμές. Σύμφωνα με την επιτροπή ειδικών του ΠΟΥ τα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές για την αποτελεσματικότητά του δεν έχουν δώσει πειστικά αποτελέσματα.

«Η σύστασή μας είναι να μην χρησιμοποιείται η ιβερμεκτίνη για τους ασθενείς που πάσχουν από Covid-19. Αυτό ισχύει όποια και αν είναι η σοβαρότητα ή η διάρκεια των συμπτωμάτων», εξήγησε η Τζάνετ Ντίας, η υπεύθυνη της ομάδας κλινικών μελετών του ΠΟΥ για την αντιμετώπιση της Covid-19, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.