Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΣΗΜΟ: Η Ελλάδα δεν ζήτησε Chinook από ΗΠΑ – Παραπληροφόρηση και βρώμικη προπαγάνδα από Σλαβόδουλους...

ptisidiastima.com_ Τις τελευταίες ώρες, διακινήθηκαν αρκετά δημοσιεύματα με πηχυαίους, ακόμη και υβριστικούς τίτλους, που υποστήριζαν πως η...







ptisidiastima.com_ Τις τελευταίες ώρες, διακινήθηκαν αρκετά δημοσιεύματα με πηχυαίους, ακόμη και υβριστικούς τίτλους, που υποστήριζαν πως η Ελλάδα αιτήθηκε τη συνδρομή δυο ελικοπτέρων Chinook από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, οι ΗΠΑ αρνήθηκαν για τον α ή β λόγο. Ωστόσο, στα πλαίσια ενός σωστού ρεπορτάζ, κάθε δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να κάνει… ρεπορτάζ.

Έπειτα από ερωτήσεις πολλών αναγνωστών μας για την εγκυρότητα της “είδησης”, απευθυνθήκαμε στην Αμερικανική Πρεσβεία και συγκεκριμένα, στο Γραφείο Τύπου. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος του State Department και κατ’ επέκταση, της Αμερικανικής Κυβέρνησης.

Ιδού τι μας απαντήσαν:

«Οι ΗΠΑ απάντησαν άμεσα στο αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια στην πυρόσβεση με την αποστολή αεροσκάφους επιτήρησης P-8 Poseidon. Αυτές οι αποστολές παρείχαν σημαντικές πληροφορίες στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, επιτρέποντάς τους να λάβουν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με εκκενώσεις και την κατανομή πόρων για να σώσουν ζωές και να περιορίσουν τις καταστροφές. Επιπρόσθετα, ο Αμερικανικός Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID), ανέπτυξε μια ομάδα τεχνικών συμβούλων της Δασικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ που έφτασαν στην Ελλάδα στις 9 Αυγούστου και μετέβησαν στην Εύβοια στις 10 Αυγούστου. Το State Department μας ενημέρωσε επίσημα ότι δεν εκκρεμούν προς το παρόν άλλα αιτήματα βοήθειας από τις ΗΠΑ, αλλά είμαστε σε στενή επαφή με τις αρχές και θα συνδράμουμε στις μακροπρόθεσμες προκλήσεις, όπως ανέφερε επισήμανε ο Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ την περασμένη εβδομάδα».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.