Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε πλήρη εγρήγορση η εθνική Φρουρά-Συνεχείς στρατιωτικές ασκήσεις ετοιμότητας με φόντο τις προκλήσεις της Άγκυρας

Από 16 έως 27 Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκε στους κατά τόπους Σχηματισμούς, η εκπαίδευσή των οπλιτών της 2021 ΕΣΣΟ στο Σχολείο Μαχητή. Κα...







Από 16 έως 27 Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκε στους κατά τόπους Σχηματισμούς, η εκπαίδευσή των οπλιτών της 2021 ΕΣΣΟ στο Σχολείο Μαχητή. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκπαίδευσης οι οπλίτες παρακολούθησαν αντικείμενα ατομικής τακτικής, εκτέλεσαν βολές όλων των τύπων με τα ατομικά τους τυφέκια, συμμετείχαν σε ασκήσεις μικρών κλιμακίων και διεξήγαγαν πορείες μαχητή διαφορετικών τύπων και αποστάσεων. Η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με την εκτέλεση ασκήσεων ομάδας σε περιοχές πλησίον καταυλισμού, όπου οι οπλίτες διαμέναν για ένα 48ωρο.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του στους Σχηματισμούς και Διοικήσεις, ο Αρχηγός της ΕΦ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ασκήσεις μικρής κλίμακας αλλά και όλες τις φάσεις της επί μέρους εκπαίδευσης που διεξάγεται στο σχολείο. Ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης, διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης αλλά και το ενδιαφέρον, το ζήλο, το ηθικό και τον ενθουσιασμό των νέων οπλιτών.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με τους στρατιώτες και να τους δώσει τις βασικές κατευθύνσεις του. Τους κάλεσε να είναι περήφανοι γιατί υπηρετούν, ασκώντας με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα τους και εκπληρώνοντας παράλληλα ένα σημαντικό μέρος του χρέους τους προς την Πατρίδα. Πρόσθεσε ότι, αναλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την παλαιότερη ΕΣΣΟ, καλούνται να συμβάλουν στην κοινή επιδίωξη για την ενδυνάμωση και την ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς τηρώντας το «ουκ ελάττω παραδώσω».

Καταληκτικά, επέστησε την προσοχή στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας, καλώντας τους να τηρούν τα μέτρα πρόληψης τόσο κατά του COVID-19 αλλά και γενικότερα της αποφυγής ατυχημάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα ανέρχονται σε περίπου 40.000 και διαθέτουν βαρύ οπλισμό, ενώ τα στρατεύματα της Κυπριακής Δημοκρατίας ξεπερνούν τις 12.000.

Η συνεχής αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων της Εθνικής Φρουράς είναι μονόδρομος για την Λευκωσία, όπως και η άμεση ενεργοποίηση του δόγματος Ελλάδος-Κύπρου με την συχνότερη παρουσία ελληνικών αεροσκαφών, πολεμικών πλοίων στο νησί σε αντιστάθμισμα των ύποπτων σχεδίων της Άγκυρας με την κυπριακή ΑΟΖ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τατάρ και οι Τούρκοι τονίζουν συνεχώς ότι υπάρχουν δύο λαοί στην Κύπρο, ενώ επισημαίνεται ότι οι δική τους πλευρά δεν θα παίξει το παιχνίδι που θέλει η Λευκωσία να παίξουν, προμηνύοντας σαφώς εξελίξεις.

Ο ελληνισμός οφείλει να είναι πανέτοιμος για διπλή πρόκληση σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο και Κύπρο από την Τουρκία, που τα δίνει όλα για να επιβιώσει το στυγνό καθεστώς Ερντογάν, που κινδυνεύει με εσωτερική εξέγερση λόγω αδυσώπητης πείνας των Τούρκων.

ΕΕ-ΝΑΤΟ και ΗΠΑ έχουν ετοιμότητα να παρέμβουν στην περιοχή αποφασιστικά για πολλούς λόγους, ενώ η Τουρκία έχει τεθεί στο στόχαστρο της δύσης, ειδικά των ΗΠΑ, που βλέπουν ότι η Άγκυρα απαιτεί Οθωμανικά μεγαλεία και σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.