Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θρησκευτικές ομάδες κρούσης έβγαλε στο δρόμο ο Ερντογάν για να κατηχήσουν τους Τούρκους-Δυσανασχετούν οι πολίτες

Εποχή οθωμανικής αυτοκρατορίας στην Τουρκία με τους Ιμάμηδες που βγήκαν πλέον στον δρόμο. Τούρκος Ιμάμης ( με εντολή της κυβέρνησης) με τη...







Εποχή οθωμανικής αυτοκρατορίας στην Τουρκία με τους Ιμάμηδες που βγήκαν πλέον στον δρόμο.

Τούρκος Ιμάμης ( με εντολή της κυβέρνησης) με την κουστωδία του βγήκε στον δρόμο για να νουθ8ετήσει τους παραστρατημένους πολίτες που τον κοιτούν με οργή, την ώρα που τρώνε σε παραλιακή πόλη της χώρας.

Ο Ιμάμης κατήγορος-επικαλούμενος ισλαμικούς νόμους ( φετφά), βγάζει πύρινο λόγο ενοχλώντας τους Τούρκους πολίτες που τρώνε με τις γαρίδες και τα μύδια τους, αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα. Πρόκειται για τις ομάδες κρούσης της περιβόητης τουρκικής θρησκευτικής αρχής (Diyanet), η οποία επισκέφθηκε τα εστιατόρια για να νουθετήσει τους Τούρκους πολίτες, που τρώνε αδιάφορα το φαΐ τους.

Για να γίνει κατανοητή η σχέση θρησκείας-πολιτικής στην Τουρκία, πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά ένας κυβερνητικός οργανισμός, η Diyanet. Είναι μια κοσμική διοικητική μονάδα που ιδρύθηκε το 1924. Η Diyanet είναι η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Ο ιδρυτικός της νόμος (429 της 3ης Μαρτίου 1924) αναφέρει ότι αποστολή της είναι «να διαχειρίζεται τις υποθέσεις που σχετίζονται με την πίστη και τη λατρεία της θρησκείας του Ισλάμ και των τόπων προσευχής». Διαχρονικά ο ρόλος της ποικίλει ανάλογα με το πως επιθυμεί να την αξιοποιήσει η εκάστοτε τουρκική ηγεσία.

Σήμερα και τα 86.760 τζαμιά που λειτουργούν στην Τουρκία υπάγονται στη δικαιοδοσία της Diyanet. Σ’ αυτήν υπάγονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο περισσότερα από 117.000 άτομα στην Τουρκία και σε 40 άλλες χώρες (μεταξύ αυτών Σουηδία, Νιγηρία, Ιαπωνία, Μαυριτανία και Κοσσυφοπέδιο), όπου ελέγχει περισσότερα από 2.000 τζαμιά.

Παρέχει θρησκευτική εκπαίδευση για ιμάμηδες και υποστηρίζει την κατασκευή και συντήρηση τζαμιών, όχι μόνο για Tούρκους μουσουλμάνους, αλλά για όλους τους σουνίτες μουσουλμάνους στις χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Επί παντοκρατορίας του σουλτάνου Ερντογάν ένας από τους καταγεγραμμένους στόχους της Diyanet είναι να «συμβάλει ώστε οι Τούρκοι που ζουν στην χώρα να μην απωλέσουν την ταυτότητα τουςι». Έρχονται δύσκολες μέρες για τους Τούρκους πολίτες και πολύ γρήγορα θα έχουμε έναν στυγνό ισλαμικό άξονα Αφγανιστάν-Ιράν-Τουρκία στην περιοχή αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.