Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μάχες ξανά στη Βόρειο Συρία - Τουρκικές δυνάμεις και τζιχαντιστές επιτίθονται στους Κούρδους

Νέα κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Συρία, μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των μισθοφόρων τους , ενάντια τόσο των Κούρδων του SDF...







Νέα κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Συρία, μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των μισθοφόρων τους , ενάντια τόσο των Κούρδων του SDF, όσο και του Στρατού του Άσσαντ

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι μισθοφόροι τους εξαπέλυσαν σφοδρό βομβαρδισμό πυροβολικού στην επαρχία Τελ Ταμρ και Αμπού Ρασίν της Συρία , εν μέσω συνεχιζόμενης φυγής πολιτών.

Ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) λένε ότι η έξοδος πολιτών συνεχίζεται στο Αμπού Ρασίν (Ζαρκάν) και στο Τελ Ταμρ στην επαρχία Αλ Χασάκα, καθώς οι κάτοικοι φοβούνται τη στρατιωτική κλιμάκωση στις περιοχές τους.

Από την άλλη πλευρά, τουρκικοί εκτοξευτές ρουκετών και μονάδες πυροβολικού βομβάρδισαν, τα ξημερώματα της Κυριακής, τα χωριά al-Dardarah και Abboush στην επαρχία Tel Tamr και τις πρώτες γραμμές με SDF στα νότια του Abu Rasin, χωρίς να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα

Χθες, πηγές του Παρατηρητηρίου ανέφεραν ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι μισθοφόροι τους εκτόξευσαν δεκάδες βλήματα πυροβολικού, στοχεύοντας τα χωριά Tel Shanan, Dardarah, Um al-Kaif που είναι κοντά στη ρωσική βάση και άλλες θέσεις όπου οι δυνάμεις του καθεστώτος βρίσκονταν στο Tel Tamr της al-Hasakah.


Παράλληλα οι Κούρδοι του SDF απάντησαν στα τουρκικά πυρά πυροβολικού βομβαρδίζοντας θέσεις των υποστηριζόμενων από την Τουρκία μισθοφόρων

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τουρκικός εντατικός βομβαρδισμός είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός στρατιώτη του καθεστώτος που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, αναγκάζοντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα χωριά κοντά στην πρώτη γραμμή μεταξύ των παρατάξεων και των SDF στην επαρχία Τελ Ταμρ.

Εν τω μεταξύ στην επαρχία Αλ-Χασάκα, ακτιβιστές της SOHR έχουν καταγράψει τον θάνατο ενός πολίτη από την πόλη Μαρκάδα , καθώς πυροβολήθηκε από τις Δυνάμεις της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής σε τουρκικό έδαφος αμέσως μετά τη διέλευση της συνοριακής λωρίδας από το χωριό Οταϊσάν, το οποίο βρίσκεται σχεδόν 12 χιλιόμετρα δυτικά του al-Darbasiyah.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ένας άλλος πολίτης, ο οποίος συνόδευε το θύμα, υπέστη πληγές και κατάγματα αφού ξυλοκοπήθηκε σκληρά από τους Τούρκους Στρατοχωροφύλακες, πριν τον απελάσουν στο συριακό έδαφος.

Επιπλέον, δύο νεαροί ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα και πετάχτηκαν από το τείχος των συνόρων από την τουρκική Jandarma στις 18 Αυγούστου, καθώς προσπαθούσαν να περάσουν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις στατιστικές του Συριακού Παρατηρητηρίου, ο αριθμός των Σύριων αμάχων που έχουν σκοτωθεί από την τουρκική Στρατοχωροφυλαηκή από την αρχή της Συριακής Επανάστασης, έχει ανέλθει σε 480, εκ των οποίων 87 παιδιά κάτω των δεκαοκτώ ετών και 45 γυναίκες άνω των δεκαοκτώ ετών.

Πηγές της SOHR λένε ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι αντιπροσωπείες τους που βρίσκονται στο χωριό al-Kuraydiyah στα ανατολικά της πόλης al-Bab στην ύπαιθρο του Χαλέπι βομβάρδισαν περιοχές υπό τον έλεγχο στρατιωτικών συμβουλίων και σχηματισμών που λειτουργούν υπό τη σημαία των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας.

Πυρά όλμων έπληξαν τα χωριά Τζιμπ αλ Χάμρα και αλ Χούτα στα ανατολικά της πόλης Μπαμπ. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Στις 19 Αυγούστου, πηγές του SOHR ανέφεραν τον τουρκικό βομβαρδισμό στα χωριά al-Lajat και al-Daraj που πραγματοποιήθηκαν από το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Manbij στην ύπαιθρο της Manbij στο ανατολικό Χαλέπι.

Στις 10 Αυγούστου, ακτιβιστές της SOHR ανέφεραν συγκρούσεις με μεσαία και βαριά όπλα μεταξύ φατριών που υποστηρίζονται από την Τουρκία και των δυνάμεων του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μανμπίτζ στη γραμμή Αλ Σατζούρ, στην επαρχία Μανμπίτζ του ανατολικού Χαλεπίου, καθώς οι φατρίες προσπαθούσαν να εισχωρήσουν στις θέσεις του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μανμπίτζ.

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι εδώ και ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη αναζωπύρωση των εχθροπραξιών στη Συρία, μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των μισθοφόρων τους, ενάντια τόσο των Κούρδων του SDF, όσο και του Στρατού του Άσσαντ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.