Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Όχι» στη μουσουλμάνα κούκλα «Αμάλ» από τα Μετέωρα - «Είμαστε θρησκευτικός προορισμός», λέει ο δήμαρχος

«Πόρτα έριξε» ο δήμος Μετεώρων στο καλλιτεχνικό δρώμενο της «Μικρής Αμάλ», της κούκλας-μαριονέτας, η οποία περνάει από 70 πόλεις της Ευρώπη...





«Πόρτα έριξε» ο δήμος Μετεώρων στο καλλιτεχνικό δρώμενο της «Μικρής Αμάλ», της κούκλας-μαριονέτας, η οποία περνάει από 70 πόλεις της Ευρώπης και επρόκειτο να περάσει και από την περιοχή των Μετεώρων στις 29/8.

Σε συνεδρίασή του, το βράδυ της Δευτέρας 23/8, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε σχετικά με την «Αίτηση για το καλλιτεχνικό έργο "The Walk" (μαριονέτα Αμάλ) -άδεια πεζοπορίας και κινηματογράφησης στη θέση Μεσοχώρι στο Καστράκι», «Όχι κατά πλειοψηφία» με 17 ΌΧΙ και 5 ΝΑΙ.

Δείτε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μετεώρων για την Αμάλ από το 1:41:40 και έπειτα:

Η Αμάλ είναι μία κούκλα 3,5 μέτρων, μιας νεαρής προσφυγοπούλας, δημιουργία της ομάδας Handspring Puppet Company. Αντιπροσωπεύοντας υποτίθεται όλα τα εκτοπισμένα παιδιά του κόσμου, πολλά από τα οποία ζουν μακριά από τις οικογένειες τους, η Μικρή Αμάλ θα ταξιδέψει περισσότερα από 8.000 χλμ, μεταφέροντας το κατεπείγον μήνυμα «Μη μας ξεχνάτε».

Ο Δήμαρχος Μετεώρων Θεόδωρος Αλέκος, παρά τις αντιδράσεις, επανέλαβε την αρχική τοποθέτησή του, στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας. 

Συγκεκριμένα ο κ. Αλέκος είχε δηλώσει: «Ανησύχησα όταν έμαθα από τα τοπικά μέσα για τον ερχομό της Αμάλ, γιατί ένα ομοίωμα μουσουλμάνας κόρης έρχεται στην περιοχή μας. Για λόγους θρησκευτικούς, επειδή είμαστε μια περιοχή όπου βρίσκονται τα Μετέωρα, η μοναστηριακή πολιτεία, η πόλη και ο δήμος μας είναι θρησκευτικός προορισμός, είμαστε αντίθετοι στο να έρθει η συγκεκριμένη μουσουλμάνα κούκλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.