Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Ισραηλινοί «καρφώνουν» Τουρκία, Κίνα & Ρωσία: «Εσείς στηρίζετε τους Ταλιμπάν...»! Κλείνει σύνορα το Πακιστάν κι έρχονται όλοι ΈΒρο και Αιγαίο...

Ένας από τους σημαντικότερους Ισραηλινούς αναλυτές, ο Seth Frantzman , προχώρησε σε σημαντικές αποκαλύψεις για το ποιες χώρες κερδίζουν από...







Ένας από τους σημαντικότερους Ισραηλινούς αναλυτές, ο Seth Frantzman, προχώρησε σε σημαντικές αποκαλύψεις για το ποιες χώρες κερδίζουν από την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Πρόκειται για ένα άτομο που βρίσκεται κοντά στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και αυτό τα λέει όλα!

Αναλυτικά όσα έγραψε:

''Μεταξύ αυτών των «νικητών» είναι το Κατάρ, η Ρωσία, η Κίνα, το Πακιστάν, η Τουρκία και το Ιράν. Αυτό μπορεί να φανεί με διάφορους τρόπους. Οι περισσότερες από αυτές τις χώρες φιλοξένησαν τους Ταλιμπάν ή τους υποστήριξαν σιωπηρά. Άλλοι, όπως η Τουρκία, προσπάθησαν να έχουν ρόλο στο μετα-αμερικανικό Αφγανιστάν.

Τα ΜΜΕ του Ιράν είναι γεμάτα ιστορίες που υποστηρίζουν ότι οι Ταλιμπάν δεν θα εξάγουν τον εξτρεμισμό, ούτε θα απειλήσουν κανέναν και ότι το Ιράν πάντα βοηθούσε τον Αφγανικό λαό.

Εν τω μεταξύ, το Al-Jazeera του Κατάρ παρουσίασε σε ζωντανή μετάδοση, τους Ταλιμπάν που κατέλαβαν το προεδρικό μέγαρο στην Καμπούλ. Φαίνεται ότι το Κατάρ είχε γνώση των σχεδίων των Ταλιμπάν επειδή η Ντόχα φιλοξενεί τους Ταλιμπάν εδώ και χρόνια. Το Κατάρ διαθέτει μεγάλη αμερικανική στρατιωτική βάση, αλλά πάντα υποστήριζε τους θρησκευτικούς εξτρεμιστές, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και έστρωσε ένα κόκκινο χαλί στους Ταλιμπάν. Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη για το Κατάρ και θα το χρησιμοποιήσει για μόχλευση σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Ενώ το Κατάρ και η Τουρκία επωφελούνται λόγω των δεσμών τους με ισλαμιστικές ομάδες, το Ιράν ωφελείται βλέποντας τις ΗΠΑ να εγκαταλείπουν το κατώφλι τους. Το Ιράν θέλει επίσης τις ΗΠΑ να βγουν από το Ιράκ και θα χρησιμοποιήσει το αφγανικό χάος για να τις ωθήσει να εγκαταλείψουν το Ιράκ επίσης. Η Τουρκία θα συνεργαστεί με τη Ρωσία και το Ιράν στη Συρία για να προσπαθήσει να απομακρύνει τις ΗΠΑ. Όλες αυτές οι χώρες συμφωνούν ότι θέλουν την Αμερική να φύγει από την περιοχή.

Η Ρωσία και η Κίνα φιλοξένησαν και οι δύο αντιπροσωπείες των Ταλιμπάν τα τελευταία χρόνια και μήνες. Θέλουν να έχουν ανοιχτούς διαύλους με τους Ταλιμπάν και να εξετάσουν την αναγνώρισή τους ως τη νέα κυβέρνηση. Αυτό είναι σημαντικό στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Με την υποστήριξη της Ρωσίας και της Κίνας, οι Ταλιμπάν μπορούν να αποκτήσουν τη διεθνή επιρροή που χρειάζονται και τελικά να λάβουν ευρύτερη αναγνώριση.

Οι συναντήσεις μεταξύ των αξιωματούχων των Ταλιμπάν και των Ρώσων απεσταλμένων αυτήν την εβδομάδα, οι οποίες έχουν αναφερθεί, είναι σημαντικές. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS αναφέρει ότι «ο Ρώσος πρέσβης στο Αφγανιστάν Ντμίτρι Ζιρνόφ θα συναντηθεί την Τρίτη με τον συντονιστή της ηγεσίας του κινήματος των Ταλιμπάν (που έχει τεθεί εκτός νόμου στη Ρωσία) για να συζητήσουν την ασφάλεια της ρωσικής πρεσβείας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος του Προέδρου στο Αφγανιστάν Ζαμίρ Καμπούλοφ. σε μια συνέντευξη.

Όλες αυτές οι χώρες έχουν κοινά συμφέροντα. Θέλουν τις ΗΠΑ να φύγουν από την περιοχή. Θέλουν την Αμερική ταπεινωμένη. Θέλουν επίσης να μοιραστούν ενεργειακούς και ορυκτούς πόρους που μπορεί να ρέουν μέσω του Αφγανιστάν. Αυτή είναι η πρόσκλησή τους να βοηθήσουν να γίνει η πτώση των ΗΠΑ και της Δύσης πιο γρήγορη.

Αυτές οι χώρες έχουν διαφορετικές ιδεολογικές ατζέντες. Η Τουρκία, το Πακιστάν και το Κατάρ έχουν μια ακροδεξιά ισλαμική κοσμοθεωρία του κόσμου. Η Τουρκία και το Κατάρ αποτελούν έναν άξονα που στηρίζει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και ως εκ τούτου, υπήρξαν επευφημίες στη Γάζα σχετικά με την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν'', αναφέρει ο κύριος Seth Frantzman.

Το Πακιστάν ''σπρώχνει'' νέες μεταναστευτικές ροές προς την ΕΕ

Καθώς οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Καμπούλ, το Πακιστάν έκλεισε την Κυριακή το συνοριακό σημείο Τόρκαμ με το Αφγανιστάν, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αντέξει την προσφυγική κρίση. Ο Πακιστανός υπουργός Εσωτερικών, Σεΐχ Ρασίντ Αχμέτ, εξέδωσε δήλωση ότι η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της «εξαιρετικής κατάστασης» στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Σε συνέντευξή του στην πακιστανική τηλεόραση Geo, ο Ρασίντ Αχμέτ είπε ότι τα σύνορα έκλεισαν μόλις η αφγανική αστυνομία παραδόθηκε στους Ταλιμπάν.

Τι σημαίνουν όλα αυτά. Ότι οι Αφγανοί μετανάστες δεν μπορούν να πάνε στο Πακιστάν, με την Τουρκία να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ''διάσωσής'' τους, κάτι που σημαίνει ότι θα τους εγκαταστήσει για λίγο διάστημα στα μικρασιατικά παράλια και μετά θα τους ''σπρώξει'' σε Αιγαίο και Έβρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.